Lupta împotriva poluării la Cluj – unde ne situăm comparativ cu alte orașe

de | | < 1 Minute

Lupta împotriva poluării este mai accentuată la Cluj

Conform unui top realizat de un ONG pentru sănătate, Clujul este lider pe țară la lupta împotriva poluării aerului și mediului. Acest lucru se realizează prin activitatea autorităților locale și acțiunile întreprinse pentru oprirea poluării aerului.

Organizația a realizat un top al celor mai eficiente orașe din România în lupta împotriva poluării. Pe locul 1 s-a clasat chiar Cluj-Napoca. Pentru întocmirea acestui clasament, s-au luat în calcul mai mulți factori. Printre aceștia sunt: intervenții economice, comportamentale și administrative de prevenire a poluării, infrastructura ce reduce poluarea și indicatorii direcți de poluare a aerului.

De asemenea, conform acestui studiu, orașele care sunt cele mai implicate în lupta împotriva poluării sunt Cluj-Napoca, Timișoara și Galați. Această luptă vine ca o necesitate, având în vedere numărul ridicat de victime cauzat de acest factor în fiecare an.

Unul dintre factorii principal a poluării în marile orașe este traficul supra-aglomerat. Organizația Mondială a Sănătății și Comisia Europeană arată că acest lucru s-a transformat într-o problemă majoră în ultimul timp pentru România. Așadar, Clujul și alte orașe din țară s-au decis să ia măsuri constante la acest capitol. Se urmărește, așadar, reducerea poluării și îmbunătățirea condițiilor de trai într-un spațiu mai curat și mai ecologic.

Foto sus: Dezső Csaba