Lumi noi
Știați că stelele au speranță de viață și că rămân fără combustibil? Mărețul Soare are estimată o durată de viață de aproximativ 10 miliarde de ani, din care jumătate și-a trăit-o deja în slujba Universului și a omenirii.
Telescopul spațial Spitzer a dus uitatul în curtea vecinului la un alt nivel, descoperind 7 expoplanete ce orbitează în jurul stelei Trappist-1. Astronomii de la NASA au atins astfel un nou record în domeniul cercetării spațiale, identificând în sistemul solar un „conglomerat” de planete de dimensiunile Terrei, aflate foarte aproape una de alta.
Cum ajungem în curtea acestui vecin nou, ce se laudă cu o speranța de viață de 10 trilioane de ani? Deși cercetătorii de la NASA au afirmat că steaua Trappist-1 se află la doar 40 de ani lumină față de Terra, dacă încerci să bagi pe GPS datele locației, distanța Florești-Cluj îți va părea un fleac.
Cu atâtea agenții imobiliare pe piață, nu excludem anunțuri de genul:
„Căutăm chiriași pentru lumile noi – Închiriem spațiu exclusivist pentru amatorii de senzații tari. Locul este ieșit din tipare și mai ales din spațiu, însă cele 7 curți exterioare vă oferă priveliști ce vă pot tăia respirația. Alte facilități sunt apa curentă și pământul, posibil fertil. Momentan, pentru finisaje și dotări nu am investit prea mult, dar vom căuta investitori și muncitori calificați pentru a-l transforma într-un cămin primitor.”
Noul Alcatraz sau stațiune turistică? Ce părere aveți despre această descoperire?
Mai multe detalii puteți afla de pe site-ul celor de la NASA (click aici).
Redactor: Loredana Giță
Sursă foto: www.nasa.gov