Incursiune în lumea cămășilor tradiționale: ie, cămeșoi, spăcel și alte giuvaericale

de | | 2 Minute

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, marchează pentru a șaptea oară Ziua Universală a Iei, oferindu-vă o selecție de 70 de cămăși tradiționale provenite din 53 de zone și subzone etnografice, databile din perioada mijlocul secolului XIX – mijlocul secolului XX.

Și de această dată dorim să oferim un material variat și încă neexploatat publicului vizitator și, mai ales, acelui segment numeros care vede în aceste piese și o sursă de inspirație creativă, cu mare valoare identitară.

Vernisajul expoziției va avea loc doar online, în data de 24 iunie 2020, ora 13:00 și va putea fi vizionat în direct pe pagina de Facebook a muzeului.

Expoziția va fi deschisă până în 26 iulie 2020, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00, ultima intrare la ora 17:00.


Vă rugăm să respectați toate condițiile impuse de starea de alertă timpul vizitei dvs., aceleași cu cele ale vizitării întregului muzeu:

● Purtaţi o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.
● Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice.
● Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi față de personalul muzeului cu care intraţi în contact.
● Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu.
● Puteți solicita botoşei de unică folosinţă de la casieria muzeului.
● Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.
● Evitaţi formarea de grupuri
● În intervalul orar 13:00 – 13:30, spațiul expozițional va fi închis pentru dezinfectare.

Vă așteptăm!

ziua internationala a iei 2020