Liberty Technology Park la Gala Forbes

de | | 2 Minute

Liberty Technology Park la Gala Forbes

Liberty Technology Park Cluj, declarat cel mai inovator proiect
în piețele secundare la Gala Forbes Best Office Buildings

 Liberty Technology Park Cluj a fost desemnat cel mai inovator proiect în piețele secundare în cadrul Galei Forbes Best Office Buildings, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la București. Astfel, parcul tehnologic de la Cluj își consolidează poziția de actor principal al sectorului office din România.

„Recunoașterea primită din partea Forbes ne onorează și ne motivează și mai mult să păstrăm standardele de inovare și de excelență cu care am obișnuit piața office încă de la început. Liberty Technology Park Cluj este un ecosistem dinamic construit tocmai pe valori precum inovația, creativitatea și excelența, atât de importante pentru dezvoltarea mediului de business din România, și ne bucurăm că aceste valori sunt recunoscute de specialiștii Forbes”, a declarat Ion Sturza, președintele Fribourg Capital, dezvoltatorul Liberty Technology Park Cluj.

Parcul tehnologic ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea a fost lansat în toamna anului 2013 și a adus peste 16.750 de metri pătrați de spații de birou clasa A pe piața locală, în urma unei investiții de peste 13 milioane de euro. Printre rezidenții săi se numără Spherik Accelerator, Siemens (IT), Halcyon Mobile (IT), Recall Information Services (IT), Control Data Systems (IT), KPMG (Accounting and Business), La Casa (Restaurant), Makronetz (IT), Ecuson Studio (Web & Branding), Regal Beloit Romania (Mk), Liberty Fitness (Gym), Luminos Software (IT), Voquz (IT), Cremer și, cel mai recent, Impact Hub (Community & Business).

„Dezvoltarea pieței de birouri din Cluj-Napoca, oraș situat pe locul al doilea în ediția din acest an a topului Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri, se află în strânsă legătură cu evoluția ascendentă a economiei locale, în care segmentul IT&C joacă un rol important. Liberty Technology Park Cluj a fost creat pentru a oferi condiții de creștere și dezvoltare companiilor rezidente și a impus standarde inovatoare pentru acest domeniu”, a declarat Andrei Panait, coordonatorul Galei Forbes Best Office Buildings.

Aflată la cea de-a doua ediție, gala Forbes Best Office Building premiază companiile cu reușite sau mișcări notabile în segmentul de piață ce cuprinde zona office: dezvoltatori, investitori, proprietari, bănci și companii chiriașe. În acest an, gala s-a extins și în afara Bucureștiului, incluzând hub-uri office din orașele secundare precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov. Alături de Fribourg Development, dezvoltatorul Liberty Technology Park, au mai fost premiate companii precum Immofinanz, Oracle România, HP România, Iulius Group, NEPI, GLL și AFI Europe România. Criteriile de jurizare a pieței de birouri au inclus: rata de neocupare, stocul existent în anul 2015, livrările pentru 2016, structura cererii din 2015 și ponderea clădirilor verzi în stocul total din fiecare zonă.

Mai multe informații despre Liberty Technology Park aici.