Lebedele au revenit pe Lacul Chios. Și-au adus noi prieteni! | #ClujulVăzutAltfel

de | | 2 Minute

Lebedele au revenit pe Lacul Chios din Parcul Central, odată cu vremea frumoasă din ultimele zile.

Clujenii s-au familiarizat deja cu frumoasele păsări, care au devenit „de-ale casei” în ultimii doi ani, imaginea lor fiind asociată momentelor de relaxare petrecute în Parcul Central.

Spre deosebire însă de anul trecut, de azi Lacul Chios are 4 lebede grațioase care încântă privirile clujenilor și turiștilor deopotrivă.

În cadrul parteneriatului dintre Primăria Cluj-Napoca și Grădina Zoologică Târgu-Mureș, care sprijină această inițiativă, au fost acomodați 4 „rezidenți” pentru sezonul cald din acest an.

Lebedele au revenit pe Lacul Chios

Lebedele au revenit pe Lacul Chios

De pe pagina oficială a primarului Emil Boc, aflăm totodată și povestea lebedelor din Parcul Central Cluj-Napoca și cum au ajuns ele să fie integrate orașului nostru:

 

Povestea acestor lebede din Parcul Central Cluj-Napoca a pornit de la visul a doi frați ce au copilărit în Cluj-Napoca. 
Când erau copii, mama acestora le povestea despre lebedele ce trăiau cândva în orașul lor și cât de frumos era Clujul de odinioară. Cei doi nu au uitat imaginea Clujului cu lebede, astfel că, în 2016 s-au decis să se implice, să își transforme visul în realitate.

Celor doi frați, Andrei Miclăuș, inginer IT într-un program de cercetare în Germania și Alexandru Miclăuș, student la facultatea de Automatică și Calculatoare din Cluj-Napoca, li s-au alăturat alți trei prieteni: Marius Muște, medic veterinar, Daiana Prodan, medic stomatolog și Alexandru dr. Stermin, șef lucrări la Facultatea de Biologie și Geologie UBB Cluj.

Împreună, cei cinci tineri au solicitat și primit sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru inițiativa lor dedicată întregii comunități. De asemenea, au obținut alături de primărie sprijinul Grădinii Zoologice Târgu Mureș, de unde, cu susținerea domnului director Horațiu Gorea, am primit în dar perechea de lebede ce și-au stabilit căminul la Cluj începând cu 1 august 2016.

Tinerii au fost sprijiniți, de asemenea, de d-nul prof. Aurel Muște din cadrul USAMV, precum și de d-nul conf. dr. Ioan Coroiu de la Facultatea de Biologie și Geologie, din cadrul UBB Cluj-Napoca. Noi le mulțumim tuturor că au crezut în visul lor și în orașul nostru. – Emil Boc

Lebedele au revenit pe Lacul Chios