Lansare: Revista/Atelier de text și imagine/SEMN

de | | 2 Minute

Lansare: Revista/Atelier de text și imagine/SEMN

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca vă invită la evenimentul organizat cu prilejul lansării revistei/Atelier de text și imagine/SEMN numărul 8/2014.

Revista/Atelier de text și imagine/ SEMN este un proiect inițiat în anul 2002, care a făcut parte din Centrul de presă studențescă, un departament înființat în același an. Atelierul de text și imagine ”SEMN” a desfășurat o amplă activitate până în anul 2005, perioadă în care au fost tipărite 4 numere. Datorită schimbărilor la nivel de conducere a CCS, revista și-a întrerupt activitatea. În anul 2005 s-a editat numărul 5 al revistei ”SEMN”, care nu avăzut lumina tiparului, și se găsește în format electronic. Din anul 2010 s-au tipărit 2 numere.

Numărul 8 a fost editat în anul 2013, și s-a tipărit în 2014, datorită implicării Domnului Director Flavius Milășan. Domnia sa a susținut acest proiect considerând că: ”apariția revistei ”SEMN” este justificată de tradiția și prezentul activității din Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, această instituție oferind un cadru general pentru o diversitate de manifestări și inițiative ale studenților, indiferent de opțiunile formative, sociale sau politice din care se revendică.

Casa de Cultură a Studenților prin strategiile și cadrul actual pe care-l pune la dispoziție oferă un calificat teritoriu al continuării, dincolo de cadrul procesului didactic, perfecționării și dezvoltării studenților, ca specialiști, profesioniști, artiști, și mai ales ca personaje integrate în societate.”

Cu toate constrângerile, Atelierul de text și imagine ”SEMN” a reușit să dezvolte un atelier de perfecționare, cercetare, inovare și experimentare a relației dintre text și imagine, relație privită ca suport, model și provocare pentru sfera publicațiilor care-și propun cote de calitate ca și concept și produs, cât și un aport de calitate destinat inserției în universul cultural și spiritual românesc.
Vă așteptăm la o întâlnire cu autorii, colaboratorii, invitații și comentatorii care vor fi alături de noi, miercuri, 10 decembrie, începând cu ora 19:30, în Sala Europa, de la etajul III al Casei de Cultură a Studenților.