La Vie en Rose, florăria cu „bujori în obrăjori” și „parfum de rezervă”

de | | 2 Minute

La Vie en Rose, florăria cu „bujori în obrăjori” și „parfum de rezervă”

„La Vie en Rose este florăria în care ești întâmpinat cu bujori în obrăjori, cât ar fi toamna de lungă.

Așa îți vine mai ușor să spui despre cât să fie iubire, cât să fie speranță, cât să fie admirație, în mănunchiul de flori pe care ți-l dorești.”

Printre stropii de ploaie ai toamnei cutreieri străzile Clujului și pe alocuri observi că nu-i tare multă culoare, frunzele au căzut primele, învinse de anotimp. Pe-o stradă cu nume generic, Constantin Brâncuși, culorile parcă s-au ascuns toate într-o cochetă și interesantă florărie.

E atât de bine să știi că ai culoare și parfum de rezervă. E liniștitor să știi că, dacă toamna te-a cam sărăcit la acest capitol, găsești „un cuib fain” pe Constantin Brâncuși care-ți readuce înapoi frumusețea furată.

la vie en rose, florăria Cluj

N-ai cum să dai greș…

… într-o florărie ca aceasta, unde combinațiile perfecte se regăsesc până în cele mai mici detalii: vaze cu flori, așezate pe un dulăpior chic, o oglindă înrămată în auriu pe un perete, flori, multe flori.

La Vie en Rose este florăria în care ești întâmpinat cu bujori în obrăjori, cât ar fi toamna de lungă. Atunci îți vine mai ușor să vorbești despre cât să fie iubire, cât să fie speranță, cât să fie admirație în mănunchiul de flori pe care ți-l dorești. Pui un pic de dragoste și-un pic de „nu mă uita”, adaugi fire de busuioc și de iasomie, presari boabe de soc și de noroc. Restul, lasă în seama floriștilor!

la vie en rose, florăria Cluj

Ei știu mai bine. Discret îți vor așeza, printre verdeață, sentimentele. Apoi, n-ai decât să fugi cu ele, la buchet. Să le duci ei, iubitei.

la vie en rose, florăria Cluj

Pe stradă, acum, toamna parcă nu pare așa de încrâncenată. Buchetul încărcat de sentimente oferă și străzii puțină culoare, puțin parfum…

la vie en rose, florăria Cluj