La vânătoare printr-un labirint clujean… și nu oricum, ci cu arme ce emit raze infraroșii!
Ajungem în Piața 1 Mai și amintiri văratice dintr-un Cluj de demult ne asaltează în întuneric. Ca orice aventură, experiența de-aici urma să ne ia prin surprindere. Ca de obicei, este vorba despre așteptări vs realitate. Adulți fiind, avem așteptări implicite că viața-i, cumva, știți voi… serioasă.
De-asta ne sunt tare dragi unele locuri din Cluj. Pitite pe cine-știe ce străzi, curți interioare sau foste hale industriale, le descoperim pline de creativitate și spontaneitate. Spații ce ne scot din rutină, ne fac să râdem în hohote și să ne luăm doza zilnică de mindfulness.
Așa ajungem la Laser Hunt, cu așteptări de adulți serioși, care tocmai au ieșit de la muncă, sunt obosiți și nu prea au chef de nimic. Nefiind încă pregătiți de acțiune, ne relaxăm (a se citi: lenevim) în zona de Laser Bar, spațiu confortabil, bun de luat în primire îndrăzneții care-și propun o vânătoare prin labirint.
Homo Ludens, ghidușeală prin labirint
Se vede de la o poștă depărtare că habar n-avem, așa că suntem invitați să ne familiarizăm cu tragerile. Laser Sniper ne amintește de jocul video cu rațele. E o vânătoare virtuală, ne testăm abilitățile de țintire și timpii de reacție și începem să ne animăm, să prindem viață. E incredibil câtă forță au micile activități ludice, cât de entuziaști devenim de îndată ce începem să ne jucăm!
Însă jocul abia urma să înceapă. Pătrundem în spațiul pre-labirint, în zona de instructaj și echipare. Pășind prin hol, nivelul adrenalinei începe instant să urce. Luăm vestele, ni se explică modul de funcționare al armelor și… suntem gata?
Scurtă notă explicativă:
Jucătorii primesc fiecare câte o armă care emite raze infraroșii (denumirea de laser tag este însă cea înrădăcinată) și sunt echipați cu o vestă specială care recepționează semnalele emise de arme. Punctele se acumulează trăgând cu arma și țintind vestele adversarilor. La Laser Hunt, armele laser sunt de ultimă generație, echipamentele fiind marca Lasermaxx & Laser Games.
Și-am pornit la vânătoare prin labirint…
Cu vestele pe noi, arma sub braț, cu degetele încleștate pe buton și pe trăgaci, pornim pe rând, pe echipe, în labirint. Întunericul și jocul de lumini, pereții ce alcătuiesc labirintul desfășurat pe vreo 500mp, muzica și scenariul din fundal imprimă experienței o doză bună de autentic. Noi știm că e doar un joc, însă corpul reacționează: adrenalina e la cote înalte, oboseala a dispărut instant și, fără a lua noi decizia, am intrat în joc.
Suntem 100% implicați. Alergăm, pândim, ne ascundem, surprindem „inamicul”, ne construim strategii stângace. Și râdem mult. Și țipăm râzând. Apoi alergăm din nou. Ne gândeam la început că 15 minute pentru un joc e puțin. Ei bine, da, timpul trece în zbor. Însă e atât de intens trăit, de fericit, de prezent și, da, de solicitant fizic (căci alergi și te miști continuu, chiar dacă nu ți-ai propus inițial să faci asta, sîc!), încât 15 minute pentru un joc sunt suficiente.
Noi ne-am vânat așa:
Jocul I – 15 minute – două echipe (roz vs roșu)
Jocul II – alte 15 minute – individual – fiecare vs toată lumea :))
Au fost momente trăite intens, cu adrenalina resimțită în tot corpul, cu zâmbete pe chipuri. Ne ghidam după șușoteli, după râsete și chicoteli.
La final, știam că vom reveni cât de curând. Mulțumiți că am mai descoperit o comoară a Clujului, un loc în care spiritul ludic al fiecăruia dintre noi, că suntem copii mici sau copii mari, iese negreșit la suprafață, părăsim Laser Hunt tot într-o veselie.
Ce bine că există oameni care pun pe roate astfel de afaceri și activități locale. Rutina nu-și găsește casă bună nici în Piața 1 Mai din Cluj!