Spațiul La Terenuri din Mănăștur se transformă în bază sportivă și de agrement

de | | 2 Minute

Zona La Terenuri din Mănăștur se transformă: începe proiectarea

Vești bune pentru cei care locuiesc în zonă și nu numai: La Terenuri din Mănăștur se transformă în bază sportivă și de agrement, după modelul Bazei Sportive Gheorgheni.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat semnarea contractului de servicii privind studiul de fezabilitate și PUZ, iar ordinul de începere a serviciilor de proiectare a fost deja dat. Astfel, mănășturenii și, în general, toți locuitorii orașului, se pot bucura de un nou parc potrivit pentru toate vârstele, precum și de o bază sportivă modernă.

Lucrările se vor extinde pe o suprafață de 43.000 de metri pătrați, iar investiția totală ajunge la 1,52 milioane de euro pentru întreaga zonă de agrement, care va include și o bază sportivă similară celei deja existente în cartierul Gheorgheni. Alături de serviciile de proiectare, sunt necesare și obligatorii și alte demersuri precum studiul geotehnic și ridicările topografice, fiind ulterior solicitate avizul pentru PUZ și avizul de mediu.

la terenuri manastur baza sportiva (3)
foto: La Terenuri, Mănăștur

Ce va include viitoarea Bază Sportivă Mănăștur?

Conform primarului Emil Boc, proiectul va include:

  • terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă;
  • terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach-volei cu nisip (împrejmuite), terenuri sintetice de baschet, tenis de masa (în spații acoperite și deschise), mese de șah, amenajări cu aparate fitness în spaţii amenajate etc.;
  • zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice in aer liber;
  • diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele, aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece;
  • funcțiuni de alimentație publică;
  • funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje întreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor).

Căile de acces vor fi modernizate pentru a facilita accesul în zonă, vor fi amenajate zone pietonale și pentru bicicliști. Spațiul va fi supravegheat video și va dispune de wi-fi gratuit.

la terenuri manastur baza sportiva (2)
Foto: Baza Sportivă Gheorgheni

Foto: Baza Sportivă Gheorgheni (aprilie 2019) & Primăria Cluj-Napoca (La Terenuri, arhivă)
Informații via Biroul Mass-media al Primăriei Cluj-Napoca