Clujenii vor ajunge mai ușor la Stufărișurile de la Sic | #JudețulCluj

de | | 2 Minute

Clujenii vor ajunge mai ușor la Stufărișurile de la Sic | #JudețulCluj

Consiliul Județean Cluj a anunțat săptămâna aceasta începerea asfaltării drumului județean 109D Sic – Coasta – Vișea. Lucrările de întreținere demarate vizează o lungime totală de 23,7 km, iar pe porțiunile de drum  rămase se vor realiza lucrări de refacere: burdușiri, plombări cu emulsie bituminoasă, plombări cu beton asfaltic, completări de acostamente, curățare șanțuri și rigole.

În prealabil, au fost deja realizate lucrări de reciclare pe acest drum, pe o lungime de 5,8 km, constând în adaos de ciment și lianți, cu cilindrare. Totodată, pe raza localității Sic au fost executate plombări și burdușiri.

Îmbunătățirea acestui drum județean contribuie la asigurarea unui trafic rapid și în condiții de siguranță pentru locuitorii din zonă şi a unui acces facil la mai multe obiective de mare interes turistic precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul știucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Drumul este de interes turistic la nivel județean și nu numai, cu precădere datorită Rezervației Naturale Stufărișurile de la Sic, precum și a Lacului Știucii de la Săcălaia.


foto: Biroul de presă – Consiliul Județean Cluj

Există două căi de acces în zonă cu pornire din Cluj-Napoca:

1. Cluj-Napoca – Apahida – Răscruci – Iclod – Gherla – Lacul Știucilor, Săcălaia – Sic (59 km)
2. Cluj-Napoca – Apahida – Juc Herghelie – Jucu – Vișea – Coasta – Stufărișurile de la Sic (40 km)

A doua variantă devine astfel o opțiune mai la îndemână și mai rapidă pentru clujeni sau pentru turiștii care explorează județul nostru cu pornire din Cluj-Napoca.

Rezervația Naturală Stufărișurile de la Sic este o arie protejată datorită stufărișului abundent și a păsărilor care viețuiesc aici. Locul impresionează cu vegetația de papură și stufăriș, cu iazuri, mlaștini și luciu de apă. Dintre speciile de păsări care pot fi găsite în rezervație putem menționa: corcodelul mic (Tachybaptus ruficollis), buhaiul de baltă (Botaurus stellaris), stârcul cenușiu (Ardea cinerea), lișița (cu specii de Fulica atra și Gallinula chloropus), presura (o specie din familia Emberizidae), cufundarul polar (Gavia arctica), nagâțul (Vanellus vanellus), pițigoiul moțat (Aegithalos caudatus), câneparul (Acanthis cannabina), lăcarul mare (Acrocephalus arundinaceus) sau șorecarul (Buteo buteo).

p.s. Nu treceți cu vederea și o vizită la Muzeul Dansului!

Articol recomandat:

stufărișurile de la sic și muzeul dansului Cluj (21)

Fotografii Sic » Tarfin Æé