La Polus Center a fost lansată stația SIGUREC

de | | 3 Minute

La Polus Center a fost lansată stația SIGUREC, sistemul inteligent de preluare a deșeurilor reciclabile

Green Group în colaborare cu Grupul Carrefour România și Polus Center Cluj, au inaugurat în premieră, prima stație SIGUREC din Cluj-Napoca.

Sistemul inteligent de preluare a deșeurilor direct de la consumatori, oferă drept recompensă clujenilor vouchere de cumpărături în hipermarketul Carrefour.

SIGUREC este cea mai modernă soluție de colectare selectivă ce există la ora actuală în România, având integrat un sistem automatizat de preluare a deșeurilor și un software inteligent ce înregistrează fiecare deșeu introdus. Oamenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, având garanția că toate ajung direct în fabricile de reciclare din România.

“Am vrut să creăm un sistem pe care oamenii să se poată baza, în care să aibă încredere că funcționează și că eforturile lor de colectare nu sunt în zadar. Așa s-a născut SIGUREC, stația inteligentă care identifică deșeurile aduse, le cântârește, le numără și înregistrează în timp real toate aceste informații. Astfel, toate materialele care ajung la SIGUREC sunt monitorizate în drumul lor către fabricile de reciclare. În plus, stația este interactivă și face mult mai prietenoasă întreaga experiență a colectării.”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator al Green Group.

Aparatele SIGUREC oferă recompense pentru deșeurile aduse, eliberând vouchere de reduceri la cumpărături, valabile în hipermarketurile Carrefour. Reducerile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogram de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 60 de bani/kilogram și 10 lei/kilogram.

Totodată, stațiile de colectare SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea de a susține activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deșeuri la SIGUREC, pot alege să transfere valoarea bonului valoric primit către organizația HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă organizație din România care oferă servicii specializate de îngrijire pentru persoanele care
suferă de boli în stadii terminale sau limitatoare de viață. Prima stație de acest tip a fost inaugurată la Buzău în 2013. În acest moment, sistemul SIGUREC este prezent în Buzău, București, Brașov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin,Iași, Suceava, Focșani, Brăila, Pitești și Ploiești.

In 2015, se va continua implementarea sistemului SIGUREC și în celelalte orașe în care Carrefour este prezent cu hipermarketuri. „Carrefour România s-a angajat, prin politica sa de dezvoltare sustenabilă să contribuie la reducerea deșeurilor din comunitățile în cadrul cărora își desfășoară activitatea. Acțiunile
noastre au o amploare mai largă, acestea cuprinzând, pe lângă gestionarea responsabilă a resurselor magazinelor noastre, oferirea de soluții pentru ca locuitorii orașelor cu hipermarketuri Carrefour să poată contribui la crearea unui mediu mai sănătos prin colectarea selectivă a deșeurilor.”, a declarat Florin Căpățână, Director Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționale Carrefour România.

Stațiile de colectare SIGUREC fac parte dintr-un proiect co-finanțat de Guvernul Norvegian prin Granturile Norvegiene. Proiectul este implementat de Total Waste Management, parte din
www.poluscentercluj.ro
www.facebook.com/PolusCenterCluj
______________________________________________________________________________
Green Group și administrat de către Innovation Norway, cel mai important instrument al Guvernului Norvegian privind dezvoltarea întreprinderilor și a industriei norvegiene. Stația SIGUREC a fost inaugurată miercuri, 10 iunie 2015, și se află amplasată în parcarea centrului comercial, între intrările 2 și 3.

Despre Green Group:
Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deşeurilor din România, ce include companiile: GreenTech SA – reciclează deşeurile de mase plastice, GreenFiber International SA – produce fibră sintetică poliesterică şi bandă din PET 100 la sută reciclat, GreenWEEE
International SA- tratează şi reciclează deşeurile electrice şi electronice, GreenLamp Reciclare SA – tratează şi reciclează deşeurile de echipamente de iluminat uzate, GreenGlass – una dintre cele mai mari fabrici de reciclare a sticlei din Europa de Sud Est și Total Waste Management – servicii complete de managementul deșeurilor.

Despre Carrefour:
Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viața de zi cu zi. În fiecare zi, acesta primește în magazinele sale peste 10 milioane de clienți din lumea întreagă, oferindu-le o gamă largă de produse și servicii la prețuri echitabile.
În România, Grupul Carrefour va număra 178 de magazine dintre care 28 hipermarketuri ‘Carrefour’, 96 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, 9 magazine de proximitate ‘Contact’ și un magazin de comerț online

Polus Center Cluj este cel mai întins centru comercial pe un singur nivel din România şi cel mai mare complex multifuncţional din Transilvania. Cu o suprafaţă închiriabilă de peste 60.000 mp, Polus Center Cluj înglobează peste 186 de magazine, printre care un multiplex cu 8 săli de cinema şi un hipermarket Carrefour şi pune la dispoziţia clienţilor săi 2.500 de locuri de parcare.

Polus Center Cluj este deţinut de către grupul austriac Immofinanz şi se află în administrarea Immofinanz Center Management România SRL.