La final de Electric Castle… | Păreri din călcâiul cizmei

de | | 5 Minute

La final de Electric Castle… | Păreri din călcâiul cizmei

Au fost 5 zile de muzică, activități și interacțiuni de tot felul: cu oameni, cu domeniul castelului Bánffy, cu idei. Electric Castle și-a spus și în acest an povestea, cu zeci de mii de oameni care au participat zilnic și și-au adus aportul la crearea acelei atmosfere de festival #electric.

Cum a fost, deci, la Electric? Ce ți-a plăcut cel mai mult? Ce așteptări ai pentru #EC7? » căci da, se vorbește deja despre următoarea ediție și s-au pus deja în vânzare bilete la preț special, în număr limitat! Sunt întrebări care circulă încă din ultima noapte – dimineață de festival. Cum e destul de imposibil să ajungi la toate concertele și spectacolele (au fost peste 300 de artiști, pe 9 scene, în cele 5 zile + activități & EC Sessions), schimbul de păreri, recomandări și preferințe e binevenit.

#Highlights » explorări muzicale, bucurii neașteptate

Electric Castle are, în primul și în primul rând, un merit aparte. Are mai multe, dar pe termen lung, pentru cei care iubesc muzica în cea mai autentică formă a ei, este vorba despre faptul că, în mod cert, vei descoperi artiști talentați, trupe foarte bune, de care n-ai auzit niciodată. Le vei descoperi la Electric Castle, de obicei prin Hangar. În fiecare an poți trăi la Bonțida câteva momente în care se oprește timpul în loc, îți intră muzica în vene și zici wow, da!, deși nu știi trupa, nu le știi muzica, nu le știi versurile. Dar ești acolo, 100% prezent. Pentru noi, au fost Yonaka & My Baby în acest an (și suntem siguri că am ratat altele).

#ECmoments » scena principală

Miercuri seara, în prima zi de Electric Castle, alături de Damian „Jr. Gong” Marley, urca pe scenă și fiul său, Elijah, în vârstă de doar 8 ani, pentru a cânta alături de miile de oameni din fața scenei „I just called to say I love you”. Duminică seara, în ultima zi de festival, Jessie J o invita pe scenă pe Adalia, o fetiță de doar 10 ani care stătea în primul rând la concert. Adalia a ales să ne cânte „Masterpiece”, iar momentul a fost printre cele mai emoționante din întreaga ediție. De altfel, Jessie J a fost o prezență inedită: interacțiunea cu publicul, cu muzicienii care o acompaniază sau cu staff-ul, precum și mesajele simple în esență, dar puternice, pe care artista încearcă să le transmită – au avut întâietate. Cu cele două momente, Electric Castle a început în acest an cu un mesaj de iubire și s-a încheiat în forță, cu un mesaj de încredere. Frumos!  

Prin amintiri ne vor rămâne și Nothing but thieves, una dintre cele mai tinere și promițătoare trupe de rock alternativ la ora actuală, pe care îi vom urmări cu interes și pe viitor.

Kensington, la primul lor concert în România, le-au declarat celor din public, un „Te iubesc”, frumos rostit pe românește. Atmosfera la concertul Subcarpați, concertele energice Wolf Alice sau Icona Pop, o frumoasă revedere cu Dub Pistols care și-au deschis concertul cu un „It’s good to be home. Hello, Romania!”, spectacolul de muzică și efecte speciale al Excision – care a reușit să doboare recordurile de public din fața scenei principale de la Electric Castle, energia aparent interminabilă a celor de la Dubioza Kolektiv care s-a transmis și către public (deși era ultima zi de festival), dar și momente precum recitalul Orchestrei Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca sau inedita apariție The Kabatronics ne vor rămâne prin amintiri până la următoarea întâlnire la Castel.

„Unul dintre cele mai frumoase concerte…”

O scurtă mențiune » La această ediție de Electric Castle am auzit cel mai frecvent o declarație făcută de artiștii care au urcat pe scenele festivalului, aceea cum că au avut unul dintre cele mai frumoase concerte din carieră / din ultima perioadă. Știm că o fi și aceasta o metodă de conexiune cu publicul, o declarație făcută în avântul entuziasmului de moment (cea mai frumoasă și intensă clipă e mereu cea prezentă, e normal), însă am auzit această declarație, mai nuanțată, mai dezvoltată, dar ca sens aceeași, de foarte multe ori în acest an în mod special, de pe scenele Electric Castle. Căci da, publicul și-a primit artiștii cu brațele deschise, cu zâmbete și interes autentic.

Printre stele, spre alte lumi

Ca pasionați de stele ce suntem, ne-a plăcut tare mult la Ciuc Dome of the New World, o experiență inedită, cu proiecții experimentale la 360 de grade, un imens planetariu mobil. Good job. Iar cerul a fost senin în câteva nopți, luna s-a arătat maiestuoasă în stânga scenei, carul mare era deasupra Bonțidei într-o seara, Marte strălucea deasupra scenei Silent Dance.

Din călcâiul cizmei

Ar mai fi de păstrat în amintiri apusurile de soare din dreapta scenei, căci deși le-am zis păreri din călcâiul cizmei, adevărul este că am dat cizmele pe bocanci în ultimele două zile de festival. Vremea a fost bună, așadar. Da, a plouat la Bonțida și în acest an, în prima zi de festival, însă norii nu s-au mai scuturat apoi.

Ne vedem la castel? Electric Castel 2019 » Super Early Birds

Pentru că cei mai fideli fani ai festivalului au rămas să se distreze până la ultimele beat-uri ce-au răsunat de la castel, vestea bună este că s-au pus deja în vânzare un număr limitat de abonamente General Access la prețul special de 299 lei pentru Electric Castle 2019 »» https://electriccastle.com/tickets .

Photos: EC Photo Team & Nicu Cherciu

Articol recomandat: