Un program #altfel de reabilitare a sănătății! KAPO – sănătate pe ghete

de | | 4 Minute

Un program #altfel de reabilitare a sănătății! KAPO – sănătate pe ghete

O nouă inițiativă de a pune clujenii în mișcare, KAPO – sănătate pe ghete Kangoo Jumps, este un program de reabilitarea, care dorește să atragă prin adoptarea unui stil de viață activ și sănătos. Kinga Sebestyen aduce programul în Cluj-Napoca, după studiul pe care l-a realizat în Oradea și ale cărui rezultate au fost impresionante. Programul la care au acces clujenii este unul de reabilitare și de adaptare a organismului cu un stil de viață activ și sănătos.

Ce știm despre Kangoo Jumps?

Este o activitate foarte distractivă, tip grup sau outdoor, fiind inventată în scop terapeutic și de menținere a sănătății. Ghetele de Kango Jumps au fost create de un doctor canadian, în urmă cu aproximativ 25 de ani. Dincolo de aspectul distractiv, acest sport este benefic pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni, ceea ce ajută la îmbunătățirea calității vieții, a stării fizice și psihice. În România, acest tip de sport a început să fie practicat din 2008, fiind introdus în țara de Kinga Sebestyen.

KAPO - sănătate pe ghete

Care sunt avantajele programului Kapo?

Programul Kapo – sănătate pe ghete Kangoo Jumps, este creat de Kinga, alături de o echipă medicală. Scopul programului este de a monitoriza evoluția anumitor afecțiuni, a stării de sănătate, în paralel cu exercițiile fizice specifice, coordonate de Kinga Sebestyen.

Astfel, după rezultatele semnificative pe care le-a avut în Oradea, echipa s-a decis să prezinte la nivel național și internațional, beneficiile acestui tip de sport în recuperarea și/sau menținerea sănătății.
Programul Kapo este astfel conceput încât să urmărească etapizat evoluția parametrilor urmăriți într-o manieră originală.

Care sunt avantajele practicării acestui tip de sport?

În ciuda miturilor existente, ghetele de Kangoo Jumps sunt special create, astfel încât să protejeze coloana și articulațiile. Astfel, odată cu exercițiile Kangoo Jumps, corpul este supus unui efort intens într-un mod atractiv, ritmic și controlat. Prin complexitatea și efervescența lor, toate funcțiile organismului sunt stimulate favorabil. Mai mult, alături de dieta bogată în lichide, organismul se detoxifică. Este dovedit științific că exercițiile Kangoo Jumps ard cu 85% mai multe calorii decât alte tipuri de exerciții fizice.

Pentru ce tip de afecțiuni se recomandă Kangoo Jumps?

Programul KAPO – sănătate pe ghete se adresează persoanelor care se pot confrunta cu una dintre următoarele afecțiuni:

 • probleme cu genunchii sau coloana
 • surplus de kilograme
 • diabet zaharat
 • spondiloză
 • persoanele sedentare

Iar lista poate continua cu zeci de indicații.

KAPO - sănătate pe ghete

Cum se va desfășura programul de reabilitare KAPO – sănătate pe ghete la Cluj-Napoca?

Programul propus pentru clujeni include etapele studiului derulat în Oradea. Astfel, exercițiile includ o perioadă de acomodare – pentru adaptarea la gheată și obișnuirea cu mișcările specifice, urmată de separarea pe grupe, în funcție de problemele care trebuie remediate la fiecare persoană în parte. Participanții vor fi împărțiți în grupe:

 • persoane sănătoase, însă care vor să adopte un stil de viață activ sau persoane cu probleme ușoare de sănătate
 • persoane care au probleme cu genunchii
 • persoane care au probleme cu spatele
 • persoane care au kilograme în plus.

Programul va fi flexibil, însă trebuie să respecte un număr de 3 ședințe pe săptămână pentru a putea beneficia de rezultate. În cazul în care nu va putea fi respectat, va exista posibilitatea de recuperare a orelor de exerciții. În cadrul acestui program se va integra și partea de nutriție. În paralel, echipa de medici va derula evaluările specifice.

Cine este echipa KAPO?

KAPO - sănătate pe ghete

Echipa KAPO este formată din persoane cu studii superioare în domeniului sportului și medical. Dorința lor este de a-și uni forțele și de a promova un stil de viață activ și sănătos, prin programul de reabilitare Sănătate pe ghete.

Echipa este formată din:

 • Kinga Sebestyen, CEO Kangoo Club Romania, inventatoarea programelor de reabilitare pe ghete rebound
 • Dr. Olivia Ligia Burtă, medic primar medicină de laborator, conferențiar la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, șef lucrări
 • Dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie
 • Dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie.

În Cluj-Napoca li se alătură Asociația de Podiatrie.

KAPO - sănătate pe ghete

Cum mă înscriu?

Pentru a te înscrie în programul de reabilitare de Kangoo Jumps, trimite un mail la adresa de email [email protected]De asemenea, doritorii pot completa formularul de înscriere de aici » KAPO – SCHOOL.

Perioada de adaptare este gratuită !

ATENȚIE: pentru rezultate garantate nu se acceptă exerciții efectuate pe ghetele contrafăcute, ci doar cele originale luate de la kangooclub.ro.