K1 GP Tracia, sânge și fair play la Sala Polivalentă

de | | 2 Minute

K1 GP Tracia 33, sânge și fair play la Sala Polivalentă.

Primul eveniment de K1 de la Cluj-Napoca s-a terminat cu succes, peste 1.000 de oameni prezenți având parte de lupte mai mult sau mai puțin sângerose, dar sigur spectaculoase.

Weekendul trecut a avut loc, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, prima ediție a galei K1 GP Tracia 33, o competiție la care au luat parte numele mari ale kickboxingului românesc.

Dacă la masa oficialităților au fost prezenți Cătălin Moroşanu şi Alexandru Lungu, invitații speciali ale acestei ediții, în ring s-au mai mulți luptători din țară și din străinătate.

Patru centuri au fost puse la bătaie la această primă ediție a Grand Prix-ul de kickbox în fața a peste 1.000 de oameni. Prima centură a fost cea disputată de fete, Gabriela Mezei câștigând centura de la categoria 55 kg, după victoria la puncte obținută în fața Deliei Georgescu. La 72 kg. masculin s-a impus Constantin Rusu din Republica Moldova, care l-a învins pe Cezar Buzdugan după 3 runde foarte disputate. Titlul de la categoria 85 kg i-a revenit lui Daniel Lazăr de la „Ciprian Sora Gym”, care a câștigat întâlnirea cu Denis Anghel, iar Sebastian Cozmâncă din Iași a obținut centura categoriei 95 kg după ce a trecut de Ilie Brâncu din Timișoara.

În dublul duel româno-maghiar al super-fight-urilor de la Cluj, Cristian Milea a câștigat la puncte meciul de la categoria 72 kg. contra lui Gabor Gorbicz, iar la 95 kg. Sebastian Ciobanu l-a învins prin TKO în prima repriză pe Daniel Nedreu.

KO-ul galei a fost reușit într-un alt super-fight de către Anghel Cardoş, care l-a învins în prima repriză pe Robert Stoica într-o întâlnire de la categoria 75 kg.

Două dintre cele zece meciuri disputate la prima ediție a Grand Prix-ului Tracia 33 s-au încheiat înainte de limită.

La fel ca la începutul luptelor, și la sfârșitul acestora, oponenții și-au dat mâna și s-au îmbrățișat, asta chiar dacă uneori unul dintre ei a avut mai mult de suferit, podeaua fiind pătată de sânge încă de la prima luptă în ring.

K1 GP Tracia

Invitaţi speciali la eveniment, Cătălin Moroşanu şi Alexandru Lungu au lăudat performanţele luptătorilor. „Atmosfera este incredibilă la Cluj, nu mă așteptam să aibă un astfel de succes această gală. Mulțumesc Digi Sport pentru toată această implicare. Meciurile au fost foarte puternice, au fost strânse, luptătorii au fost de înaltă valoare, chiar mă bucur că am fost invitat și am onoarea să fiu aici”, a declarat Cătălin Moroșanu, potrivit digisport.ro.

De asemenea, Alexandru Lungu a că a fost fericit să se afle la prima gală de acest gen de la Cluj. „Este o organizare bună și oamenii sunt profesioniști. Chiar e frumoasă gala și sunt fericit că mă aflu aici”, a spus și Alexandru Lungu, potrivit aceleași surse.

Dan Porcuțan
Redactor Cluj.com

K1 GP Tracia