Județul Cluj beneficiază de o nouă strategie de dezvoltare a serviciilor sociale până în 2030

de | | < 1 Minute

Județul Cluj beneficiază de o nouă strategie de dezvoltare a serviciilor sociale până în 2030

Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 28 septembrie, noua Strategie județeană de dezvoltare a serviciilor sociale în județul Cluj pentru perioada 2023-2030.

Strategia conține o sinteză a nevoilor sociale existente la nivelul județului Cluj și stabilește direcțiile strategice de acțiune pentru perioada 2023-2030, direcții care conduc la îmbunătățirea calității vieții copiilor, a persoanelor adulte cu dizabilități și a persoanelor vârstnice prin asigurarea de servicii sociale de calitate și asigurarea celei mai potrivite forme de îngrijire.

Tocmai pentru că ne dorim să asigurăm servicii sociale de calitate, noua strategie este una solidă și a fost întocmită în concordanță cu normativele naționale și europene, în urma consultării publice.”- Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Obiectivul general al Strategiei județene îl reprezintă creșterea calității vieții beneficiarilor de servicii sociale axându-se pe dezvoltarea serviciilor sociale la nivel județean, creșterea calității serviciilor sociale furnizate, reducerea fenomenului de marginalizare și excluziune socială a grupurilor vulnerabile, dezinstituționalizarea și prevenirea instituționalizării, promovarea principiilor de incluziune socială și combaterea discriminării și a oricărei forme de abuz, neglijare sau exploatare.

Totodată, strategia județeană de dezvoltare a serviciilor sociale cuprinde obiectivele strategice generale și specifice, pe următorii 7 ani, în domeniul promovării și protecției drepturilor copilului, protecției și asistenței persoanelor adulte și a persoanelor cu dizabilități, protecției victimelor violenței în familie, a traficului de persoane și a consumului de droguri precum și a protecției și asistenței persoanelor vârstnice.

Sursă foto: @aidagramz


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.