Jucătorii U-BT au jucat baschet cu tineri de la casele de copii din Cluj. Kuti și Brown, antrenori pentru o zi

de | | 3 Minute

Jucătorii U Banca Transilvania Cluj, Kuti Nandor și americanul Robert Brown, au fost antrenori pentru copiii de la Centrul Județean de Intervenție pentru Copilul Abuzat Cluj. Seniorii U-BT i-au învățat pe cei 11 copii și tineri scheme și trick-uri, iar juniorii U-BT i-au provocat la joc. Aceasta a fost ultima sesiune de baschet din cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”. Tinerii s-au întâlnit, ca de obicei, în baza sportivă din Gheorgheni, înainte de primul meci jucat de U-BT în Basketball Champions League, cu Darușșafaka Basketbol.

„I think sports are really good. Is an opportunity for them to come together, to find some common ground, teamwork. It just has a lot of opportunities for kids to get away and have some fun. Hopefully, this is a good environment for them to have a good day today and take it one day at a time. For us, coming out to something like this… if we can make an impact, we try and do as much as we can” (Cred că sportul este foarte bun pentru copii. Este o ocazie să se întâlnească, să găsească un teritoriu comun, să lucreze în echipă. Crează o mulțime de oportunități pentru copii și este distractiv. Este un mediu sănătos pentru ei, iar pentru noi, să venim la astfel de acțiuni este minunat. Încercăm să facem ce putem ca să ajutăm și sperăm să avem un impact asupra copiilor) – Robert Brown, jucător U-BT.

„Am rămas surprins. Sunt foarte receptivi și ascultători și chiar încearcă să pună în practică tot ce le-am zis. Azi facem niște driblinguri, niște pass-uri și acum facem niște aruncări să vedem cum se descurcă. Mi-ar plăcea foarte mult să antrenez după ce o să mă las de baschet. Sportul este important în general pentru toți copiii pentru că poți să formezi o disciplină bună și, pe lângă asta, e și frumos și sănătos” – Kuti Nandor, jucător U-BT.

jucatorii u-bt baschet 2

„Sunt foarte onorată să lucrez cu cei de la Caiac SMile, iar ce fac ei pentru comunitatea aceasta este deosebit, mai ales pentru cei de la casele de copii și cei cu dizabilități. Faptul că li se prezintă alte sporturi și că au ocazia să practice cu jucători de la cele mai mari cluburi și aici sau la tenis, mi se pare foarte frumos. Copiii sunt foarte receptivi și, din păcate o spun că nu s-a lucrat suficient cu ei. Au potențial majoritatea. Sperăm să fie cât mai multe sporturi promovate și prezentate pe viitor acestor copii”, a spus Gebefugi Andreea Florentina, antrenor de baschet.

Programul „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” a fost inițiat de Asociația Caiac SMile. Proiectul a fost demarat în luna august și se încheie în 10 octombrie. Pe parcursul celor două luni, tinerii vizați de program, alături de tineri de toate vârstele și din toate mediile sociale, au putut practica sporturi în aer liber precum caiac (pe lac), tenis de masă, tenis de câmp și baschet.

Asociația și-a propus, astfel, să contribuie la combaterea riscului de excluziune socială, să îi convingă pe tineri să se desprindă de viața online în care unii dintre ei sunt captivi și să adopte un mod de viață mai sănătos.

„Indiferent de sportul pe care îl practicăm, cel mai important este să ieșim din casă, să ne mișcăm, să facem sport, indiferent de impedimente, fie ele și fizice. Și asta ne dorim noi de la proiectul nostru. Să îi convingem pe copii că viața frumoasă, adevărată, nu este în fața unui ecran, ci afară, alături de alți tineri care fac mișcare, și, mai ales, că sportul chiar poate fi practicat de oricine. În fața sportului, toți suntem egali”, spune Ionuț Stancovici, inițiatorul proiectului.

Scopul proiectului constă în protejarea și promovarea egalității de șanse și tratament în rândul tinerilor, inserția sau reinserția copiilor și tinerilor în societate prin sport și depășirea barierelor impuse de situația socială a fiecăruia dintre ei.

Proiectul „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Despre Caiac SMile

Caiac SMile este o asociație non-profit înființată în anul 2018 cu scopul de a promova sportul şi un mod de viaţă sănătos și echilibrat, conform principiului „Mens sana in corpore sano”. Asociația oferă posibilitatea de a practica activități sportive precum caiac, gimnastică și schi persoanelor cu nevoi speciale, copiilor proveniți din medii defavorizate, copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități.


Comunicat de presă