Jose Carreras, aplaudat minute în șir la Cluj!

de | | 2 Minute

Duminica seara – 29 Noiembrie 2015, a avut loc la Sala Polivalenta, primul si poate ultimul concert la Cluj-Napoca al legendarului tenor Jose Carreras. Evenimentul a fost unul superb, incununat de succes, mii de clujeni bucurandu-se de muzica plina de pasiune si emotie a artistului.

Evenimentul s-a numit „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” si a facut parte din turneul mondial de adio al artistului, numit „A Life In Music”. Soprana Nataliya Kovalova, Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania si dirijorul David Gimenez i-au fost alaturi tenorului, cu totii reusind sa le ofere clujenilor o seara de neuitat!

Concertul a inceput cu „Die Fledermaus Overture”, de Johann Strauss, in interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania, dupa care, in aplauzele publicului, pe scena decorata cu sute de flori de Infinity Flowers & Gifts, a urcat Jose Carreras. Dupa doua melodii, acesta a invitat-o pe scena pe soprana Nataliya Kovalova, care a interpretat solo, melodia Rusalka “Song To The Moon”. Dupa o melodie interpretata solo de faimosul tenor, a venit randul si unei melodii cantate impreuna: “Je Te Veux”. Apoi, tanara si frumoasa soprana a interpretat “Les filles de Cadix”, concertul continuand cu “Jazz Suite. Waltz 2”, in interpretarea orchestrei. Ultima piesa a primei parti a spectacolului a fost mult apreciata The Man of La Mancha “The Impossible Dream”.

Dupa cateva minute de pauza, concertul a continuat cu “Vurria” si “Passione”, cantate de Jose Carreras, Die Csárdásfürstin “Heia! Heia!” – in interpretarea sopranei si La Boda de Luis Alonso – Intermezzo, cantata de orchestra. In aplauzele publicului, Jose Carreras a urcat din nou pe scena, pentru ”Lejana Tierra Mia”, invitand-o apoi pe soprana pe scena, pentru piesa El Barberillo de Lavapiés “Canción de Paloma”. Cei doi au mai interpretat impreuna o piesa – El Dúo de la Africana “Dúo y Jota”, Carreras incheind programul concertului de la Cluj cu mult asteptata “Core n’grato”.

Show-ul nu se putea incheia fara cateva bis-uri, asa ca dupa aplauzele furtunoase ale publicului, artistii s-au intors pe scena pentru alte cateva melodii. „La Traviata – Brindisi” a fost ultima piesa interpretata la bis si a fost extrem de apreciata de catre clujeni, acestia aplaudand minute in sir.

Concertul „JOSE CARRERAS” a avut loc pe 29 Noiembrie 2015 la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.
Parteneri: Magic FM, Antena 1 Cluj, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Ziua de Cluj, ILikeCluj.ro, Cluj.com, Info Trafic, AdMirror, Spot Advertising, Open Times Advertising, Profil Cultural, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, PMA Sign&Print, Cora, RMB InterAuto, Mercedes-Benz, Infinity Flowers & Gifts, Romania Libera, Zile si Nopti, iConcert.ro, InfoMusic.ro, BestMusic.ro, Best-Event.ro, 220.ro, Reteaua Info-Sanatate.

Jose Carreras concert Cluj aplaudat

Foto: Calin Ilea