Jazz in the Park va anima Clujul în primăvara și vara 2016

de | | 2 Minute

Jazz in the Park vor anima Clujul în primăvara și vara 2016

Trei evenimente vor avea loc anul acesta la Cluj sub umbrela Jazz in the Park 2016. Este vorba despre Jazz in the Street, Picnic in the Park și festivalul Jazz in the Park. Prin intermediul evenimentelor, organizatorii îi invită pe clujeni să-și redescopere orașul și să se bucure de activități culturale și de muzică bună în spații publice și parcuri din Cluj-Napoca.

Seria de evenimente va debuta în primăvară cu un nou proiect, Jazz in the Street. Este vorba despre un program care va fi atât unul de descoperire a tinerelor talente – muzicieni, performeri și animatori – cât și de promovare a spațiilor din oraș ca loc de desfășurare a unor evenimente.

„Imaginați-vă o zi în care vă veți putea plimba pe stradă și veți vedea centrul animat de muzică, dans, mici spectacole și expoziții. Gândiți-vă la acele locuri din cartierele clujene devenite legende urbane și la faptul că vom încerca să ducem arta acolo. Prin evenimentele noastre, încercăm să oferim mai mult decât simple momente de distracție. Jazz in the Street este o șansă de a interacționa activ cu publicul nostru înainte de festival, dar și un prilej de a face ceva pentru oraș și pentru artiștii lui. Noțiunea de street art este intens discutată la Cluj și pe această cale, invităm artiști și alți organizatori să se alăture conceptului dacă au idei și vor să contribuie”, a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

În 23 aprilie, tinerii artiști selectați vor fi prezentați publicului larg într-un eveniment dedicat și neconvențional ce va avea loc pe străzile din centrul orașului, în cartiere și în parcuri.

Mai apoi, în luna mai va avea loc Picnic in the Park. Iubitorii de muzică bună, aer curat, cărți, jocuri pentru cei mici și pentru cei mai mari sunt așteptați în 14 mai la un mare picnic alături de familie și prieteni.

Mai apoi, seria de evenimente va culmina cu festivalul Jazz in the Park, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție. Festivalul Jazz in the Park 2016 va avea loc în perioada 27 iunie-3 iulie 2016, iar pe lângă concertele care vor avea loc în Parcul Central și în alte spații din oraș, publicul va putea lua parte la numeroase activități, de la expoziții, la târguri și spații special amenajate pentru copii.

„Un obiectiv al nostru este ca în fiecare an să încercăm să adăugăm ceva nou festivalului: un spațiu nou, evenimente mai multe sau aranjamente diferite în Parcul Central. Sperăm să reușim să surprindem pozitiv și în acest an. De asemenea, reușita Fondului Jazz in the Park de anul trecut ne îndeamnă să ne stabilim obiective mai îndrăznețe pentru 2016. Oricum, e un vis să reușim să strângem comunitatea în jurul unui eveniment și împreună să adunăm o sumă de bani cu care să facem ceva frumos pentru oraș. Pentru noi urmează o perioadă plină de vești noi, așa că vă îndemnăm pe toți să ne urmăriți și să ne fiți aproape”, precizează Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Festivalul Jazz in the Park a ajuns de două ori (în 2014 și 2015) în finala European Festival Awards, concurând alături de festivaluri importante din Europa la categoria Best Small Festival.

Jazz in the Park este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local  Cluj-Napoca, sub egida şi pentru susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Partenerii principali sunt BCR și Staropramen. Proiectul cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Pentru mai multe informații Jazz in the Park 2016
www.jazzinthepark.ro, www.facebook.com/jazzintheparkromania