Jazz in the Park iese în stradă cu un program de susținere și promovare a tinerilor artiști
Jazz in the Street – proiect de descoperire, dezvoltare și promovare a tinerilor artiști – e în căutare de animatori, muzicieni, actori, dar și reprezentanți ai altor domenii artistice. Evenimentul își propune să aducă artiștii stradali mai aproape de publicul larg și să contribuie la creșterea notorietății artei practicate de aceștia, fie că e vorba de muzică, performance-uri, teatru, mimă sau alte forme de manifestare artistică.
„Prin Jazz in the Street vrem să arătăm lumii că arta animă orașul. O vom face, pe de o parte, prin spațiile pe care le-am ales pentru evenimente, dar și prin colaborări cu artiști, organizatori, trupe și orice alte persoane dornice să încerce arta stradală. Vrem ca Jazz in the Street să devină un cadru de exprimare pentru mulți, iar noi să fim facilitatori în interacțiunea cu comunitatea. Cele mai bune 10 colaborări pe care le vom avea se vor regăsi și la Jazz in the Park, pe o scenă dedicată”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.
În plus, artiștii care se vor înscrie la Jazz in the Street vor participa la un workshop de management artistic în care vor afla cum să-și creeze brand-ul personal și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze din punct de vedere legal.
Jazz in the Street răspunde astfel nevoii de afirmare și de promovare a tinerilor artiști și a celei de interacțiunile a artiștilor stradali și a celor aflați la început de drum cu operatorii cultural locali și naționali.
Înscrierea artiștilor se face la adresa [email protected] până în 25 martie 2016. Regulamentul complet îl găsiți aici.
Proiectul artistic propus trebuie să aibă între 5 și 35 de minute. Înscrierea este deschisă tuturor participanților, indiferent de cetățenie sau vârstă. Participanții pot aplica individual sau ca parte dintr-un grup ori dintr-o formație artistică.
Jazz in the Street este dezvoltat în spiritul proiectului Jazz in the Park. Inițiativa își propune să resemnifice spațiul public clujean, precum și înțelegerea comunității locale asupra rolului și a înțelesului artelor, prin întâlniri neobișnuite între artiști, locuri și public. Jazz in the Street este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partener instituțional: Primaria municipiului Cluj-Napoca. Parteneri: BCR, Staropramen.