Jazz in the Park | Câștigători de Grammy la Muzeul de Artă

de | | 2 Minute

Jazz in the Park | Câștigători de Grammy la Muzeul de Artă

Anul acesta, Jazz in the Park își propune să trasforme Clujul într-o adevărată scenă a jazz-ului contemporan de înaltă calitate. Organizatorii pregătesc 6 concerte de excepție în curtea Muzeului de Artă, iar unii dintre artiștii invitați sunt premiați inclusiv cu premiul Grammy.

Primele patru trupe confirmate pentru concertele de la muzeu sunt Alfa Mist, Richard Bona, Soweto Kinch și Nik Bartsch’s Ronin.

În 22 iunie va concerta în premieră națională la Muzeul de Artă Alfa Mist, din Marea Britanie, considerat un rising star al jazz-ului londonez. Grupul vine în formula de cvartet, combină în mod senzațional muzica jazz cu hip-hop, soul și reprezintă perfect ceea ce înseamnă noul val al muzicii jazz.

Duminică seară, în 24 iunie, concertează câștigătorul premiului Grammy, camerunezul stabilit în Statele Unite Richard Bona. Este recunoscut ca fiind una dintre cele mai mari 5 revelații muzicale din ultimii 10 ani și unul dintre cei mai buni basiști ai tuturor timpurilor. El va concerta, împreună cu band-ul Mandekan Cubano, tot în curtea muzeului într-un concert de neratat.

Talentatul saxofonist Soweto Kinch, câștigător a numeroase premii, va concerta împreună cu formația lui la Muzeul de Artă în 26 iunie. A fost distins până acum cu BBC Rising Star Award, BBC Best Jazz Instrumentalist, BBC Best Jazz Band, Montreux Jazz Festival Award, Peter Whittingham Award for Jazz innovation, câștigător White Foundation World Sax Competition și a fost nominalizat la râvnitul Mercury Award.

Un alt nume de senzație confirmat pentru ediția 2018 a festivalului este Nik Bartsch’s Ronin, una dintre cele mai iubite trupe străine în România. Nik este prezent la majoritatea festivalurilor de jazz din țară, iar celebrul pianist elvețian a fost distins cu numeroase premii. Concertul în premieră pentru Cluj din 27 iunie va avea loc în curtea Muzeului de Artă, împreună cu trupa Ronin.