Jaxx Rock Battle continua!

de | | 2 Minute

Jaxx Rock Battle continua!

jaxx rock battle

Saptamana trecuta, intr-o seara de miercuri – 5 martie 2014, cei care au ales sa viziteze Garajul cu Rock s-au putut bucura de competitia Jaxx Rock Battle – editia acustica.
Ce inseamna Jaxx Rock Battle? Pentru unii dintre noi, devine un fel de cufar in care ai mari sanse sa descoperi mici si mari comori muzicale. Un loc unde ai sanse sa descoperi talent si mult potential!

Cu un premiu de 1000 de euro pus la bataie si alte premii speciale, Jaxx Rock Battle si-a propus sa incurajeze trupele locale, sa contribuie la realizarea unei legaturi mai apropiate intre acestea si public, sa consolideze comunitatea de rock din Cluj. Si se descurca de minune!

Un mare plus al intregii competitii este sistemul de jurizare si votare. Punctajul fiecarei trupe va consta in 40% votul juriului, 40% votul publicului si 20% vot online. Asadar, chiar si cei care nu pot fi prezenti intr-o anume seara a competitiei, isi pot sustine si vota favoritii, pe baza unor materiale filmate si promovate ulterior de catre Garajul cu Rock.

Prima seara competitiva s-a desfasurat sub amprenta unei foarte bune organizari, lucru imbucurator pentru tot ce inseamna organizare de evenimente in Cluj. Au fost pe scena si au cantat si incantat publicul cei de la Green Tree (Bistrita), Sky Swallows Challenger (Cluj) si Natif (Cluj).
Green Tree a dat startul competitiei interpretand 2 melodii proprii si un cover al piesei ,,Canta-mi povestea” (Coma), trupa fiind urmata de cei de la Sky Swallows Challenger care au incantat publicul cu cinci creatii proprii si o influenta de grunge apreciata, iar Natif au dinamizat putin atmosfera, interpretand mai multe melodii pe un ritm mai alert, vioi. Acestia din urma sunt, de altfel, si castigatorii de saptamana trecuta, in urma votului primit de la juriu, public si online.

Notabile, poate, ar fi si incurajarile si criticile aduse de juriu. Remarcand faptul ca ,, fenomenul de rock nu a murit”, juriul a incurajat trupele de muzica rock sa cante cu pasiune, cu patos, sa incerce sa fie cat mai profesioniste in tot ceea ce fac si sa dea totul atunci cand sunt pe scena.

A fost o seara placuta pentru toti cei prezenti, cu un public curios si prietenos, cu trupe de rock aflate inca la inceput de drum, dar care promit multe. Asteptam cu entuziasm sa descoperim ce surprize ne va pregati Jaxx Rock Battle pe parcursul urmatoarelor saptamani!

Cum spuneam, competitia continua! Urmatoarea confruntare: 12 martie. Ne vedem la Garajul cu Rock!

Pentru mai multe detalii despre voturi, premii, juriu: aici
Pentru a fi la curent cu cele mai recente informatii referitoare la competitie: aici

Vor urma in competitie:
12 Martie: Times of Need, Rattlejack, Trupa de Acoperire
19 Martie: David & The Six Martini Band, Rares Project, Nota
26 Martie: Bagossy Brothers Company, Hiatus M, Anysound, STAS
2 Aprilie: The Glass Fish, Funkorporation, Mihail Sandu Acustic Project, Seven
9 Aprilie: MAREA FINALĂ

Iulia Marc
Redactor Cluj.com

p.s Preferata noastra 🙂