IoT – motorul transformării digitale a afacerilor

de | | 2 Minute

Dezvoltarea tehnologică tot mai accelerată aduce numeroase beneficii, însă vine la pachet și cu diverse provocări în materie de software development. Internet of Things (IoT) este unul dintre cele mai noi și inovative tehnologii care contribuie semnificativ la dezvoltarea procesului de digitalizare și automatizare a afacerilor. Pe măsură ce numărul companiilor care implementează soluții IT este în creștere, apare și nevoia de profesioniști care să dezvolte aceste soluții inteligente în conformitate cu cerințele acestora.

Companiile de IT outsourcing sunt o soluție eficientă pentru cei care își doresc excelență în procesul de digitalizare. Conectivitatea a eliminat barierele legate de spațiu, așadar putem accesa cu ușurință orice resursă informațională. Numeroși experți din toate colțurile lumii sunt pregătiți să își ofere contribuția la acest pas important din procesul evolutiv al tehnologiei.

IoT – în continuă creștere

Conform estimărilor realizate de Gartner, numărul dispozitivelor conectate la IoT va ajunge la 43 de miliarde, numai până în 2023. Atingerea acestei valori ar aduce sectorului IoT o creștere de aproape trei ori în ceea ce privește numărul de dispozitive utilizate, față de anul 2018. În ultimii ani, tehnologia care stă la baza IoT s-a dezvoltat într-un ritm accelerat, lucru care a simplificat procesul de implementare și a oferit companiilor o gamă largă de oportunități în ceea ce privește soluțiile digitale.

Cu cât volumul de dispozitive și echipamente IT va crește, cu atât se va extinde și sectorul IoT, deoarece conectivitatea a devenit un important factor de eficiență, mai ales în ceea ce privește procesele de business. Extinderea serviciilor IoT conduce și la dezvoltarea de noi sisteme precum tehnologia senzorială incorporată în dispozitivele conectate la Internet.

Oportunități pentru afaceri

Oportunitățile oferite de sistemele IoT tind să fie tot mai multe și mai avansate, deoarece acest segment acoperă o sferă foarte largă de activități, de la cele mai simple și până la cele mai complexe. Conectarea dispozitivelor obișnuite precum echipamentele de lucru la IoT acoperă, în primul rând, nevoia de conectivitate și de colectare a datelor într-un spațiu unic, necesar pentru buna administrare a afacerilor. De la conectarea laptop-urilor, la mașini sau terminale bancare, multe procese pot fi simplificate prin posibilitatea de automatizare oferită de IoT. Așadar, pe lângă sporirea confortului utilizatorilor, această tehnologie oferă angajaților oportunitatea de a se ocupa de sarcini mult mai valoroase decât cele repetitive, din sfera administrativă.

Sistemele IoT pot prelua cu ușurință sarcini administrative, precum cele de gestionare sau inventariere. De asemenea, poate oferi o imagine clară cu privire la resursele de care dispune compania, pentru a putea obține un profit maxim bazat pe un consum optim de resurse. IoT nu este destinat doar companiilor din sfera IT sau software, deoarece poate fi implementat în cadrul oricărei companii, indiferent de specificul ei, pentru a eficientiza fluxul de lucru și pentru a accelera procesul de dezvoltare.

AROBS

AROBS Transilvania Software este o companie românească specializată în crearea de soluții software personalizate, din sectoare precum: automotive, travel technology, IoT, life sciences, enterprise solutions și fintech. Expertiza vastă, dobândită în cei peste 23 de ani de la înființare, contribuie la crearea de soluții software care să corespundă perfect nevoilor clienților. Dezvoltarea soluțiilor IoT de calitate și de ultimă generație este unul dintre principalele obiective ale companiei, la realizarea căruia contribuie echipe de specialiști IT cu experiență.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.