Înverzirea Clujului: 900 de arbori plantați în sezonul toamnă-primăvară

de | | 2 Minute

900 de arbori plantați pentru îmbunătățirea calității spațiilor publice din Cluj

Demersurile pentru înverzirea Clujului s-au concretizat în 900 de arbori noi plantați de către Primărie în municipiul nostru, în sezonul toamnă-primăvară. Plantările de arbori pentru această primăvară sunt aproape finalizate, până la finalul lunii aprilie urmând să mai fie plantați încă cel puțin 55 de arbori pe diverse străzi ale Clujului, dar și la mai multe școli.

inverzirea clujului 6

Din totalul de 900 de arbori plantați în sezonul toamnă-primăvară în Cluj, peste 500 au fost plantați la școli. O mare parte din ceilalți arbori au fost plantați cu ocazia lucrărilor de modernizare desfășurate pe mai multe străzi și în parcuri ale orașului:

  • Pe strada Regele Ferdinand, stradă pe care nu exista niciun copac, au fost plantați 51 de arbori;
  • Pe strada Molnar Piuariu, prima stradă smart din România, unde lucrările sunt în curs de finalizare, au fost plantați 48 de arbori noi;
  • Pe strada Bună Ziua » 64 de arbori noi;
  • În noul parc „Între Lacuri” au fost plantați 165 de arbori.

Primăria Cluj-Napoca menționează importanța dimensiunii verzi a orașului ca fiind un factor cheie în îmbunătățirea calității spațiilor publice din Cluj-Napoca.

Vom continua astfel „înverzirea” diverselor obiective din oraș și crearea de *coridoare verzi* pentru îmbunătățirea calității spațiilor publice din Cluj-Napoca, pentru ca toți clujenii să se poată bucura de frumusețea și liniștea naturii, dar mai ales de aerul curat. – Emil Boc, primar Cluj-Napoca

Sursă informații și fotografii: Emil Boc (pagina oficială de Facebook). 

inverzirea clujului ok 2 inverzirea clujului ok 2