Cum realizăm corect inventarierea patrimoniului?

de | | 2 Minute

Cum realizăm corect inventarierea patrimoniului?

Inventarierea patrimoniului trebuie realizată corect în fiecare companie, pentru a exclude orice situație de a fi sancționat conform legii. Acțiunea de inventariere trebuie realizată cel puțin o dată pe an, de regulă fiind realizată la sfârșitul anului.

Inventarierea, prin definiție, constituie un proces al departamentului de contabilitate care include un ansamblu de operațiuni prin care se constată și confirmă existența mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar în patrimoniul unității. Pentru ca realizarea inventarierii să fie efectuată corect este indicat să folosim un software destinat exclusiv inventarierii.

Cu ajutorul unui astfel de soft eliminăm complet erorile provocate de diverși factori, precum neatenția și lipsa informațiilor de care avem nevoie.

Echipa Optimall by AROBS a dezvoltat un astfel de soft numit Optimall SMIS (Smart Mobile Inventory System) prin care inventarierea patrimoniului se realizează eficient, tot procesul fiind digitalizat. Această soluție este formată din 3 elemente conectate între ele și anume: aplicația Back Office, aplicația mobilă și interfațarea cu ERP-ul companiei tale.

Aplicația Back Office va prelua toate datele necesare din ERP-ul companiei cu privire la toate mijloacele fixe și obiectele de inventar, permițând astfel generarea de coduri de bare care vor fi atașate pe fiecare obiect în parte. După ce toate obiectele de inventar și mijloacele fixe sunt etichetate cu codurile de bare, cu ajutorul unui telefon mobil sau un cititor de coduri de bare cu sistem de operare Android scanăm fiecare obiect în vederea inventarierii.

Totodată acest software pentru inventarierea patrimoniului ne permite să confirmăm intrarea în patrimoniu al unui nou bun și să realizăm operațiunea de transfer între gestiuni. Această soluție poate fi folosită de mai mulți utilizatori cu posibilitatea de a seta drepturi personalizate în funcție de utilizator.

WMS - optimall ian20Dacă compania ta are în componență și un depozit îți recomandăm un soft destinat gestionării fluxurilor de activitate din depozit printre care se numără și inventarierea, denumit Optimall WMS (Warehouse Management System).

Scrie-ne la [email protected] și hai să vorbim despre nevoile tale și cum te-ar putea ajuta soluțiile dezvoltate de noi.


Comunicat de presă
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.