Inventarierea patrimoniului. De ce să folosești un software de inventar?

de | | 2 Minute

De ce să folosești un software de inventar?

Inventarierea patrimoniului constituie o etapă foarte importantă care trebuie urmată în fiecare companie indiferent de dimensiunile acesteia. Trebuie să avem o evidență clară asupra tuturor mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar.

Inventarierea patrimoniului se poate realiza în două moduri: inventarierea clasică (realizată manual prin notarea pe hârtie a tuturor mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar) și inventarierea realizată cu ajutorul unui software de inventar.

Ambele variante au același scop, însă există diferențe considerabile între cele două. Cu ajutorul soluției pentru inventariere întregul proces se digitalizează. Această soluție este compusă din 3 elemente conectate între ele: aplicația desktop, aplicația mobilă și interfațarea cu sistemul de gestiune al companiei.

Software-ul de inventar preia mijloacele fixe și obiectele de inventar din sistemul de gestiune al companiei tale și pe baza acestora generează coduri de bare pentru a le putea atașa pe fiecare obiect de inventar în parte. Apoi, cu ajutorul unui telefon mobil cu sistem de operare Android, scanăm toate obiectele de inventar și totodată avem posibilitatea de a iniția acțiuni precum: ieșirea din gestiune cu propunere de casare, vânzare, sponsorizare sau transfer între gestiuni.

Pentru a optimiza timpul și a elimina toate erorile de prelucrare, îți recomandăm să folosești o soluție dedicată inventarierii precum este Optimall SMIS (Smart Mobile Inventory System) dezvoltată de echipa Optimall by AROBS.

WMS - optimall ian20Dacă deții un depozit/magazie și îți dorești ca pe lângă inventariere să automatizezi și alte fluxuri (recepțiile de marfă, ieșirile de marfă, transferurile între gestiuni și locații, returul de marfă, picking-ul mărfii) din depozit folosindu-te tot de un sistem de validare cu coduri de bare, îți recomandăm soluția Optimall WMS care este o soluție informatică de Warehouse Management System adresată depozitelor și magaziilor.


Dacă ești interesat de aceste două soluții și nu numai, contactează-ne la numărul de telefon 0752 065 708 sau scrie-ne la [email protected] iar noi îți vom personaliza soluția după preferințele și nevoile tale. 


Comunicat de presă
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.