Eficientizează procesul de inventariere și management al patrimoniului în instituțiile publice cu soluția Optimall SMIS by AROBS

de | | 2 Minute

Eficientizează procesul de inventariere și management al patrimoniului în instituțiile publice cu soluția Optimall SMIS by AROBS

Inventarierea patrimoniului este un proces obligatoriu în instituțiile publice. Indiferent de sectorul în care activează o instituție publică, acestea se confruntă anual cu provocarea gestionării și actualizării patrimoniului. Procesul de inventar este solicitant, dar este și esențial pentru menținerea unei evidențe clare a mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar. Însă, pentru eficientizarea acestui proces, a fost dezvoltată soluția Optimall SMIS by AROBS.

Transformarea procesului de gestionare a inventarului

Instituțiile publice, fie că ne gândim la primării, unități de învățământ, unități medicale sau prefecturi, dețin un patrimoniu bogat. De cele mai multe ori, inventarierea bunurilor devine o reală problemă. Procesul este unul solicitant și costisitor și necesită multe resurse umane. În astfel de situații, soluția software Optimall SMIS by AROBS pentru inventarierea patrimoniului devine un real ajutor: sprijină automatizarea întregului proces, elimină sarcinile manuale și contribuie la reducerea timpului necesar procesului și la diminuarea riscului de erori umane. 

Aplicația Optimall SMIS Back Office se instalează pe serverul instituțiilor și are rolul de a prelua toate informațiile din sistemul de gestiune. Aceasta permite generarea codurilor de bare pentru fiecare mijloc fix și obiect de inventar în parte. Toate listele de inventare create în aplicația Back Office sunt actualizate automat și în aplicația mobilă. Aplicația mobilă este responsabilă pentru scanarea fiecărui obiect de inventar. Datorită interfațării cu ERP-ul instituțiilor, toate datele vor fi preluate și sincronizate și aici. 

Soluții personalizate pentru fiecare instituție publică

Pe lângă complexitatea evidentă a activităților de inventariere, Optimall SMIS oferă soluții personalizate pentru fiecare tip de instituție. Știm cu toții, fiecare instituție publică are particularitățile sale, însă Optimall SMIS poate fi adaptată indiferent de domeniu. Soluția nu doar eficientizează procesul de inventariere, ci generează și rapoarte adaptate nevoilor specifice. Astfel, transparența și precizia gestionării patrimoniului sunt alte avantaje oferite de soluție.

Sincronizare cu sistemele de gestiune existente

Soluția se integrează ușor cu sistemul ERP deja utilizat în cadrul instituției. Astfel, se asigură o sincronizare eficientă a datelor, contribuind la consistența informațiilor pe întregul parcurs al operațiunilor. Optimal by AROBS propune și alte soluții software pentru eficientizarea business-urilor, precum aplicația SFA, destinată automatizării forței de vânzări.

Digitalizarea procesului de inventariere în instituțiile publice devine o necesitate pe măsură se resimte nevoia de econimisire a timpului și a resurselor umane. Optimall SMIS by AROBS nu doar eficientizează procesul de inventariere, ci aduce și o serie de avantaje care transformă complet modul în care aceste instituții abordează managementul patrimoniului! 

Așadar, pentru că se apropie perioada inventarierii anuale, solicită-ne o ofertă chiar acum!