Ce înseamnă învățarea la distanță și cât de avantajoasă este pentru tine?

de | | 2 Minute

Învățarea la distanță

În contextul actual, învățarea la distanță este din ce în ce mai des utilizată și chiar mai solicitată de cei care doresc fie să învețe lucruri noi într-un domeniu de lucru, fie să se perfecționeze în domeniul în care își desfășoară activitatea, iar acest lucru nu este deloc greu de explicat de ce se întâmplă.

Avantajele pe care le comportă învățarea la distanță sunt numeroase, iar instrumentele de lucru sunt practice și ușor de accesat de către oricine, mai ales în condițiile dezvoltării tehnologice de astăzi. Iată, așadar, care sunt particularitățile instruirii la distanță și ce implică acest proces în societatea de azi și mai ales în rândul angajaților și companiilor.

Ce implică instruirea la distanță?

Instruirea sau învățământul la distanță se referă la posibilitatea desfășurării actului instructiv-educativ într-un mediu online, de regulă pe o platforma educationala, interlocutorii aflându-se, așa cum spune și denumirea, la distanță. Aceștia utilizează echipamente tehnice care dispun de conexiune la internet pentru a putea comunica și pentru a transmite sau recepta informația. Cu ajutorul acestei metode de învățare se pot desfășura toate etapele instruirii, fiind posibile și predarea, și evaluarea, prin diverse instrumente specifice.

De ce să alegi instruirea la distanță?

Nu numai pe cont propriu poți face o astfel de alegere atunci când dorești să înveți anumite lucruri într-un domeniu sau să te perfecționezi, ci și prin intermediul firmei la care ești angajat, mai ales că astăzi din ce în ce mai multe companii sunt interesate să le ofere angajaților posibilitatea de a deveni cât mai buni la locul de muncă. Astfel, instruirea la distanță este o modalitate prin care și persoanele care nu se pot mișca sau care dispun de foarte puțin timp pentru a se deplasa au posibilitatea de a participa la diverse cursuri. Mai mult decât atât, la cursuri online pot participa și cei care sunt invalizi, sunt bolnavi sau nu au posibilitatea de deplasare din diverse motive.

De asemenea, există șansa de a participa la astfel de cursuri chiar și atunci când acestea se desfășoară în străinătate și nu ai posibilitatea de a te deplasa sau poate chiar locuiești într-un oraș din provincie sau într-o localitate izolată și îți este greu să faci naveta la oraș sau în centrele recunoscute din orașele mari pentru a participa la cursuri fizice.

Pe lângă aceste motive extrem de importante, trebuie să știi că există și o calitate înaltă a cursurilor online, ceea ce înseamnă că poți face această alegere cu încredere.


Articol publicitar