Întreținerea motocicletelor pe durata anotimpului rece

de | | 2 Minute

3 aspecte pe care trebuie să le știi despre întreținerea motocicletei tale pe timpul iernii

Întrucât anotimpul rece poate afecta în mod negativ performanța unei motociclete, cei mai mulți proprietari ai acestui tip de vehicul aleg să îl depoziteze până la venirea primăverii. Cu toate acestea, asigurându-i motocicletei tale o întreținere corespunzătoare, aceasta va putea face față temperaturilor reci din termometre, iar astfel te vei putea bucura ea pe tot parcursul anului.

Așadar, în rândurile care urmează, descoperă câteva aspecte esențiale despre întreținerea optimă a motocicletei tale pe timp de iarnă. Astfel, te vei putea asigura că siguranța și performanța acesteia nu vor avea de suferit din cauza eventualelor probleme la nivel de rulmenți, cuplaje, baterie și nu numai.

Fii la curent cu starea bateriei

Pornirea motocicletei la temperaturi scăzute, împreună cu utilizarea mai multor elemente în același timp (lumini, încălzitoare ș.a.m.d.) poate avea efecte nefaste asupra bateriei din cadrul motocicletei tale. Din acest motiv, este important să îi acorzi atenția cuvenită mai ales pe durata anotimpului rece.

Efectuează în mod regulat o verificare a tensiunii bateriei și unge bornele acesteia, dar nu înainte de a te asigura că ai înlăturat toate urmele de praf și murdărie acumulate. În situația în care observi că bateria este descărcată, va fi nevoie să o încarci complet înainte de a te porni la drum. Dacă observi că aceasta se descarcă într-un ritm accelerat, va fi nevoie să o înlocuiești cu una nouă.

Menține lanțurile lubrifiate

Umiditatea din aer, dar și de la nivelul șoselei, tinde să fie mai crescută pe timpul iernii, iar acest aspect poate duce la apariția ruginii la nivel de lanțuri. Așadar, pentru a reduce riscul de deteriorare a acestui element, specialiștii recomandă curățarea și lubrifierea acestuia după fiecare utilizare.

De asemenea, în comerț vei putea găsi și sisteme de lubrifiere lanțuri, care efectuează ungerea elementului în timpul mersului.

Aplică spray anticoroziv pe suprafețele vulnerabile

Rugina și coroziunea reprezintă o amenințare pentru motocicleta ta nu doar la nivel de lanțuri, ci și pentru alte componente esențiale unei bune funcționări precum: discul de frână, trenul de rulare, cuplaje, rulmenți și nu numai.

Curățarea vehiculului după fiecare utilizare și aplicarea unui spray anticoroziv pe suprafețele vulnerabile îi vor oferi o protecție suplimentară pe timp de iarnă, iar riscul de apariție a ruginii și a coroziunii va fi semnificativ redus.

Așadar, respectând pașii menționați anterior, motocicleta ta va face față cu brio temperaturilor reci din termometre. Desigur, în situația în care observi orice neregulă în timpul mersului, apelează cât mai repede la ajutorul specialiștilor.