Deții o piscină? Află cum să o întreții!

de | | 2 Minute

Cum să îți întreții piscina din curte?

Întreținerea unei piscine poate genera costuri destul de ridicate pentru proprietarii acesteia. Aceasta trebuie întreținută și curățată periodic, iar apa trebuie înlocuită complet după o anumită perioadă.

Dacă te afli printre fericiții deținători ai unei piscine, află că ai posibilitatea de a economisi sume considerabile de bani, ocupându-te personal de piscina ta. Toate instrumentele de care ai nevoie pentru aceste sarcini le poți găsi în magazinele specializate, iar diverse aparaturi care îți vor ușura munca le poți achiziționa din magazine de scule constructii.

În cele ce urmează, află cum anume îți poți întreține piscina și care sunt instrumentele și dispozitivele din categoria scule construcții de care ai nevoie.

Cum se face întreținerea periodică a piscinei?

Pentru a-ți putea întreține piscina singur, trebuie să te asiguri că dispui de toate accesoriile necesare. Pentru această sarcină vei avea nevoie de:

  • o plasă cu mâner telescopic pentru adunarea frunzelor și a altor resturi de la suprafața apei;
  • o perie pentru piscină pentru curățarea marginilor și a scărilor piscinei;
  • un aspirator de piscină pentru curățarea podelei.

Zilnic, va trebui să aduni frunzele de la suprafața apei. Este o sarcină rapidă, care nu necesită mult timp și efort, dar care scade riscul contaminării apei.

Curățarea marginilor și a treptelor piscinei trebuie să o faci săptămânal. Altfel, acestea pot deveni alunecoase și pot pune în pericol persoanele care intră în apă. Totodată, o dată la trei zile este indicat să verifici nivelul de clor din apă.

Cu toate acestea, o dată la câțiva ani apa din piscină va trebui schimbată complet. Pentru această sarcină, te poți folosi de o motopompa, pe care o poți achiziționa din magazinele de scule pentru construcții.

Cât de des trebuie să schimbi complet apa din piscină?

Schimbarea completă a apei din piscină se recomandă să fie efectuată odată la 5-6 ani. După acest interval de timp, calitatea apei scade și nu mai poate fi tratată eficient pentru a fi în siguranță pentru înotători, motiv pentru care aceasta trebuie schimbată.

Pentru a-ți ușura semnificativ munca, recomandarea noastră este să investești într-o motopompă, care poate reduce considerabil timpul necesar golirii piscinei.

Poți apela, bineînțeles, și la ajutorul unui îngrijitor de piscine, dacă nu dispui de timpul necesar îngrijirii acesteia. Însă, nu uita că în cazul în care dorești să economisești pe termen lung, investiția într-o motopompă și în celelalte instrumente necesare poate fi una foarte rentabilă pentru tine și familia ta.


Articol publicitar