Internship pe vremea pandemiei – prin ochii unui student

de | | 2 Minute

Internship pe vremea pandemiei

Mulți studenți au întâmpinat provocări mari din cauza restricțiilor date de pandemie. Însă spiritul tinerilor este de neclintit iar oportunitățile, mai ales în domeniul de software development, au început să re-apară.

Iată experiența angajării în timp de pandemie prin ochii unei reprezentante ale generației Z. Nicoleta și-a început carieră la AROBS, prin programul de internship pe embedded C și astăzi este software engineer în cadrul verticalei de automotive.

Află cum i s-a părut experiența, ce a învățat și cum s-a aliniat realitatea cu așteptările ei inițiale. Dacă și tu ești student, urmărește activitatea AROBS pe canalele de social media pentru a fi la curent cu fiecare program de internship organizat în Cluj și în alte orașe din România cu sedii AROBS.

Marile companii de IT oferă numeroase oportunități de angajare studenților în ani terminali. Prin aceste programe de internship, tinerii selectați în urma procesului de recrutare au parte de un program organizat și mentori din domeniu care îi ghidează și le sunt alături în acest proces de învățare.

Cum poți participa la un internship?

Procesul este simplu. Firmele dau startul la aplicări iar studenții din anii terminali aplică prin trimiterea CV-urilor la adresele cerute. Apoi personalul HR împreună cu viitorii mentori selectează CV-urile și invită studenții eligibili la un interviu și un test tehnic. Astfel, studenții cu cel mai mare scor încep programul de internship plătit. În general programele de internship durează câte 4-6 ore pe zi, timp de 4-8 săptămâni.

Experiența Nicoletei

Salut Nicoleta, spune-ne câteva cuvinte despre tine!

Sunt Nicoleta, am 23 de ani și am terminat facultatea de Electronică Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul UTCN din Cluj-Napoca. Eu am participat la internship-ul din primăvară, Embedded C, la AROBS iar acum, din fericire, ocup poziția de Embedded C software engineer.

Cum ai descrie experiența internship-ului?

Am avut o experiență foarte faină, am întâlnit niște oameni foarte ajutători și nu în ultimul rând am deprins cunoștințe tehnice.

Dacă ar fi să alegi 3 cuvinte prin care ai descrie AROBS, care ar fi acestea?

Aș alege să spun câteva propoziții. Am întâlnit oameni foarte drăguți. Am învățat să lucrez alături de o echipă faina și sub presiune și fără presiune. Am învățat că greșelile se pot rezolva și am acumulat un bagaj de cunoștințe pe embedded pe care nu le avem din facultate.

Experiența Nicoletei și a celor câteva sute de studenți care își încep cariera în companii de top direct din băncile facultății dovedește că indiferent de pandemie oportunitățile rămân. Au fost studenți care au lucrat în cadrul internship-ului de acasă, interacționând cu colegii doar virtual. Însă, astăzi, participanții vin la birouri, în condiții de siguranță și au parte de interacțiuni reale, lucrează într-un mediu animat, se distrează și au parte de ghidaj din partea unor specialiști, dintre care mulți și-au început cariera tot prin cadrul unui internship.

AROBS

AROBS este o companie de software development cu aproape 1000 de angajați, cu sedii în 7 țări și în România în Cluj, București, Tg. Mureș, Baia Mare, Arad, Suceava și Iași. Pe site-ul arobs.com există acum o pagină specială dedicată internship-urilor care poate fi urmărită pentru a fi la curent cu oportunitățile de lansare a carierei în IT.


Articol publicitar
Imagine: Freepik
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.