„Teamă / Speranță” este tema Festivalului Internațional de Teatru Interferențe 2022

de | | 2 Minute

„Teamă / Speranță” – Începe Festivalul Internațional de Teatru Interferențe 2022!

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj în perioada 17-27 noiembrie, reunește la Cluj paisprezece trupe de teatru din nouă țări, din întreaga lume. Tema ediției din acest an este Teamă / Speranță

Imagine: „Zilele bucuriei” | © Simon Gosselin

Prin intermediul spectacolelor și evenimentelor conexe, care alcătuiesc programul celor unsprezece zile de festival, evenimentul dorește să inițieze un dialog despre întâmplările și sentimentele care au tulburat lumea în ultimii doi ani.

Publicul clujean va avea ocazia de a vedea producțiile unor creatori cunoscuți național și mondial precum Christoph Marthaler, Heiner Goebbels, Jozef Nadj, Silviu Purcărete, Andrei Șerban, Attila Vidnyánszky, Gábor Tompa, András Urbán, Jihye Park, Attila Vidnyánszky jr., Diana Mititelu și Catinca Drăgănescu.

Unul dintre cei mai importanți regizori de teatru contemporan, elvețianul Christoph Marthaler, vine la Cluj pentru prima dată: spectacolul său, Aucune Idée (N-am idee) montat la Théâtre Vidy-Lausanne, va avea două reprezentații în Sala Mare.

Interferențe 2022
Christophe Marthaler – Aucune Idée | © Julie Masson

De asemenea, pentru prima oară la Interferențe este prezent și Odéon – Théâtre de l’Europe din Paris, cu spectacolul Zilele bucuriei de Arne Lygre, în regia lui Stéphane Braunschweig, directorul artistic al teatrului.

Artista sud-coreeană, Jaram Lee, revine pentru a patra oară, de data aceasta cu versiunea pansori a faimosului roman Bătrânul și marea de Ernest Hemingway.

Interferențe 2022
The Old Man and The Sea – Jaram Lee | © Doosan Arts Center

Heiner Goebbels, care a participat la Interferențe în 2012 cu spectacolul Max Black, va fi prezent cu un spectacol de teatru-concert, Libertate de acțiune.

Interferențe 2022
Libertate de acțiune | © Helge Kruckeberg

Casa TIFF va găzdui și anul acesta dialogurile cu creatorii spectacolelor, programul evenimentelor conexe fiind completat de vernisaje, lansări de carte, proiecții de film și concerte. Programul spectacolelor poate fi accesat pe site-ul Teatrului, iar mai multe informații despre spectacole și evenimentele conexe vor fi disponibile pe www.interferences-huntheater.ro.

Co-organizator: Fundația Corvineum. Finanțatori: Ministerul Culturii, Guvernul Ungariei și Fondul Bethlen Gábor, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Uniunea Teatrelor din Europa, Insitutul Cultural Român, Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice, Consiliul Județean Cluj, Fundația Communitas. Partenerii principali sunt: Casa TIFF, Casa Tranzit, Opera Națională Română din Cluj, UNITER.

Biletele la spectacolele din cadrul Festivalului pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro și de la Casa de bilete a teatrului.

Teatrul își rezervă dreptul de a modifica programul Festivalului!


Comunicat de presă