Ești pregătit? Integrarea tehnologiei în afaceri este tot mai puternică!

de | | 2 Minute

Ești pregătit? Integrarea tehnologiei în afaceri este tot mai puternică!

De-a lungul anilor, profesioniștii care dezvoltă soluții software dedicate optimizării afacerilor au implementat cu succes astfel de proiecte în diverse industrii.  Softurile de tip SFA dedicate agenților de vânzări de pe teren au fost printre cele mai importante alegeri pentru creșterea productivității companiilor. Aceste soluții pot fi adaptate la specificul fiecărei afaceri, cum sunt distribuitorii de alimente și băutură, materiale de construcție, produse farmaceutice și veterinare și alți actori din zona FMCG.

Dacă acum câțiva ani preluarea manuală a comenzilor părea o normalitate, acum tehnologia este cea care ajută companiile să fie furnizori de calitate pentru clienții și partenerii lor. Iar aici putem adăuga și partea de comerț electronic, care adesea este îmbinată cu munca echipelor de agenți de vânzări. În România, ne așteptăm la creșteri accelerate ale e-commerce-ului, care va atinge o o valoare de piață de 7 mld. de euro până la finalul anului 2022, conform GPeC SUMMIT.

Planuri mari pentru digitalizare în România

Conform unei sinteze CECCAR Business Magazine asupra studiului Deloitte CFO Survey România, 90% din companiile românești plănuiesc să facă investiții în traininguri pentru angajați. Aceștia se vor adapta mai ușor la noile tehnologii implementate, în special când vine vorba de departamentele financiare. Sursele de finanțare pe care le au în vedere companiile românești sunt majoritar din interiorul organizației, apoi din fonduri UE cum sunt cele oferite de prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Același studiu a arătat că reprezentanții companiilor sunt încrezători în beneficiile pe care le aduce tehnologia într-o firmă. Aceștia consideră că digitalizarea contribuie la îmbunătățirea strategiei din spatele activităților de zi cu zi, reducerea numărului de erori, gestionarea eficientă a activității chiar și la distanță și, bineînțeles, diminuarea costurilor.

Pe lângă aceste elemente, inclusiv reglementările recente încurajează o digitalizare accelerată când ne referim la afacerile mici. Astfel, Ordonanța nr. 16/2022 prevede ca din 1 ianuarie 2023 persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul sau prestări servicii să accepte plata cu cardul odată ce ating o cifră de afaceri de 10.000 €. În momentul de față, plafonul este de 50.000 de €, o schimbare radicală care va determina numeroase firme să implementeze un sistem de plăți digitale.

Ai susținere în planurile tale de digitalizare din partea Optimall by AROBS

Înțelegem nevoia de digitalizare, mai ales în momente în care volumul de muncă este în creștere și datele sunt tot mai dificil de gestionat. De aceea, la Optimall by AROBS oferim soluții personalizate pentru nevoile fiecărei afaceri, de la SFA pentru echipele de agenți de vânzări, până la soluții de integrare ERP cu magazinul online și softuri pentru optimizarea rutelor pentru a face livrări în timp util către partenerii companiei tale.

Optimall este prima soluție pe care AROBS a dezvoltat-o special pentru piața românească. Din 2003, divizia Optimall perfecționează continuu soluțiile dedicate mobilității în afaceri, pentru a eficientiza munca producătorilor și distribuitorilor din diverse industrii. Specialiștii oferă suport pentru o implementare rapidă a soluțiilor potrivite în afacerea ta, ca să economisești timp și resurse în gestionarea activității interne.


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.