Instalația-gigant de pe Eroilor: Cluj-Napoca va găzdui Eurobasket 2017!

de | | 2 Minute

Instalația-gigant de pe Eroilor: Cluj-Napoca va găzdui Eurobasket 2017!

Cluj-Napoca este orașul din România care va găzdui Eurobasket 2017, campionat ce va fi cel mai mare eveniment sportiv care va avea loc în România anul viitor!

Startul pregătirilor și deschiderea campionatului a avut loc oficial miercuri, 31 august 2016, începând cu ora 11:00. Momentul a fost marcat de inaugurarea internațională și simultană în toate cele 4 țări care vor găzdui meciuri EUROBASKET 2017 a unei instalații de mari dimensiuni! Alături de România, celelalte trei țări-gazdă ale campionatului sunt Finlanda, Israel și Turcia.

În Cluj-Napoca, instalația ce dă startul numărătorii inverse de 1 an până la începerea campionatului a fost amplasată pe Bd. Eroilor, lângă Monumentul Memorandiștilor. Construcția are 16 metri lungime și cântărește 4 tone, permițând trecătorilor să acceseze site-ul oficial Eurobaschet 2017 prin intermediul unui QR Code. În așteptarea EUROBASKET 2017, clujenii și turiștii sunt încurajați să se fotografieze cu hashtag-ul gigant și să-și posteze selfie-urile pe rețeaua de socializare Facebook, folosind hashtag-ul internațional #EuroBasket2017 .

Competiția se va desfășura anul viitor, în 2017, în perioada 31 august – 17 septembrie, reunind 24 de echipe naționale de baschet.

Cluj-Napoca va găzdui Eurobasket 2017 (1)

Alături de Federația Română de Baschet, reprezentată de președintele acesteia, Horia Păun, la inaugurare au fost prezenți și au luat cuvântul Emil Boc – primarul municipiului Cluj-Napoca, Marcel Țenter – antrenorul echipei naționale de baschet masculin, precum și Petrică Brădișteanu – o legendă a baschetului românesc și jucător la ultimul campionat Eurobasket la care a participat și România (în anul 1987, în urmă cu aproape 30 de ani!).

Evenimentul este unul de mare importanță pentru Cluj-Napoca și România, dar mai ales pentru baschetul românesc, marcând reîntoarcerea acestuia în campionatul Eurobasket, după 30 de ani de absență. Autoritățile locale iau în calcul alocarea unei sume de 15 milioane de lei pentru creșterea numărului de locuri din Sala Polivalentă.

Cluj-Napoca va găzdui Eurobasket 2017 (1)