Înlocuirea dinților pierduți – sfaturi și idei
Oricine se poate confrunta, o dată sau mai des în viață cu pierderea unui sau a mai multor dinți. Pentru multe persoane, acest gând este unul îngrozitor, dar din fericire, în cadrul cabinetelor stomatologice găsim tratamente eficiente care ne pot ajuta să înlocuim dintele pierdut. Află mai jos despre ce este vorba.
Metode de a înlocui dinții pierduți
Prima metodă pentru înlocuirea dinților este implantul dentar. Această procedură este aleasă de foarte multe persoane, datorită eficienței și durabilității acesteia. Un implant dentar poate fi realizat din diferite materiale. În funcție de acesta, vei fi informat în cabinetul stomatologic toate informațiile despre un implant dentar preț, metode și pași pentru realizarea acestuia și cum trebuie să îți îngrijești dinții ulterior implantului.
Dacă ai nevoie de mai multe implanturi și poate este prea costisitor pentru tine, poți opta, în schimb, pentru o punte dentară. Aceasta presupune realizarea unei proteze a dintelui, susținută de alți doi dinți sănătoși sau de două implanturi. Cu o vizită la cabinetul stomatologic, vei fi îndrumat către cele mai bune metode pentru a-ți recăpăta zâmbetul și a avea din nou dinți sănătoși.
Lipsa unuia sau mai multor dinți va duce la probleme serioase de sănătate, din cauza modificării mușcăturii și a migrării dinților rămași, așadar este important să apelezi la medicul stomatolog cât mai repede de momentul pierderii unui dinte.
Ce trebuie să faci după ce ai beneficiat de reîntregirea danturii?
Cel mai important este să respecți recomandările medicilor specialiști. Aceștia îți vor spune tot ceea ce trebuie să știi pentru îngrijirea cavității bucale, la ce alimente trebuie să renunți și ce obiceiuri pe care le ai ar putea fi dăunătoare tratamentelor făcute.
Îți vor explica metodele de îngrijire ulterioară aplicării implantului sau punților dentare. Pe lângă asta, rutina de acasă cu privire la îngrijirea dinților trebuie să fie una foarte riguroasă și respectată zilnic.
Periajul de două ori pe zi sau chiar după fiecare masă, dacă este posibil, utilizarea aței dentare și a apei de gură, precum și folosirea dușului bucal, toate acestea pot duce la o igienizare și curățare eficientă a cavității bucale și a dinților. Și nu uita, schimbă periuța de dinți o dată la 3 luni pentru a evita acumularea de bacterii în perii acesteia, bacterii care mai apoi vor ajunge pe dinții tăi.
Articol publicitar