Îngrijirea corectă a pielii pe timp de iarnă

de | | 2 Minute

Neglijarea îngrijirii suplimentare a pielii în timpul iernii este o greșeală majoră și des întâlnită

Odată cu venirea sezonului rece, nu doar garderoba și starea de spirit se schimbă, ci și aspectul pielii, indiferent de tipul acesteia. În această perioadă glandele sebacee produc mai puține grăsimi subcutanate, iar din cauza aerului uscat al încăperilor încălzite apare o încălcare bruscă a echilibrului hidrolipidic al pielii, bariera de protecție este perturbată și sensibilitatea este ridicată. Drept urmare, pielea începe să se descuameze, să se înroșească și să ofere o senzație de disconfort – toate acestea sunt semne de deshidratare critică. Pe lângă factorii externi, are loc o restructurare internă a corpului, asociată cu fluctuații hormonale sezoniere, care afectează metabolismul celular. Aceste modificări sunt greu de ignorat, deci ar trebui să vă actualizați programul de îngrijire.

Cum să ne îngrijim corect pielea pe timp de iarnă?

În sezonul rece pielea are nevoie de o curățare și îngrijire mai delicată, precum și de produse cosmetice suplimentare https://makeup.ro/brand/31901/, care vor ajuta la restabilirea și menținerea echilibrului hidrolipidic.

Pașii de bază ai îngrijirii zilnice sunt aceiași: curățare, tonifiere, cremă de zi / noapte. Produsele în sine ar trebui schimbate, pe baza nevoilor individuale.

Pentru curățarea oricărui tip de piele în timpul iernii, se recomandă utilizarea produselor „ușoare” fără alcool. De asemenea, vă puteți completa ritualul de îngrijire cu produse suplimentare: ser hidratant, mască și ulei. Este important să nu uitați de crema de mâini și balsamul de buze.

La ce produse cosmetice ar trebui să renunțăm pe timp de iarnă?

Produsele de curățare agresive, formulele cu un conținut ridicat de alcool etilic, precum și orice compoziție care provoacă uscarea pielii, inclusiv remediile cosmetice foarte matifiante, ar trebui puse deoparte.

Ce ingrediente ar trebui să conțină remediile cosmetice?

Orice cremă hidratantă cu o textură densă oferă rezultate vizibile. Însă specialiștii recomandă pe timp de iarnă compozițiile care conțin uleiuri naturale, acid hialuronic, siliconi, o cantitate mică de glicerină sau sorbitol.

Acidul hialuronic, mucus de melc și extractele de alge vor ajuta la hidratarea pielii. De asemenea, căutați ingrediente care păstrează nivelul optim de umiditate în celule: glicerină și uleiuri naturale, cum ar fi: avocado, migdale, shea (acestea hrănesc și înmoaie pielea).

Peptidele, ceramidele, tocoferolul (vitamina E) îmbunătățesc funcțiile de protecție ale epidermei. Iar extractul de pantenol și aloe vera calmează pielea după îngheț și vânt.

Ingredientele care ajută la hidratarea pielii pot fi împărțite în 2 grupe:

Substanțe care încetinesc evaporarea umezelii de pe suprafața pielii și elemente care atrag umiditatea din mediu.

Cosmeticele moderne conțin de obicei ambele componente. Cu toate acestea, în sezonul de iarnă, sunt potrivite cremele în care predomină componentele care combat deshidratarea celulară.

O cremă de zi de iarnă, în primul rând, ar trebui să conțină uleiuri vegetale și vitamine.

Uleiurile vegetale formează o peliculă de protecție pe suprafața pielii și o protejează astfel de pierderile excesive de umiditate. Iar vitaminele oferă epidermei o nutriție suplimentară în această perioadă.


Articol publicitar