INEDIT: Turul României pe drumuri forestiere și off-road

de | | 2 Minute

INEDIT: Turul României pe drumuri forestiere și off-road

Darius Groza, clujeanul-zălăuano-londonez care în 2012 și-a luat un an liber ca să facă turul Africii pe motor, are acum un nou vis cel puțin năstrușnic și curajos: turul României pe drumuri forestiere și off-road! Cu motocicleta!

În încercarea de a atinge toate capitalele de județ din țară mergând exclusiv pe drumuri neasfaltate, Darius s-a înscris la un concurs organizat de una din marile companii producătoare de automobile. Concursul invită toți pasionații de motoare să-și descrie vacanța de vis cu un motor pus la dispoziție ca premiu (pentru cea mai apreciată idee de vacanță), timp de o lună.

? Jeg.ro

De ce?

”Călătoria pe care o plănuiesc eu de ceva vreme e una simplă-n concept, grea-n realizare.

Pe când majoritatea se gândesc la tot felul de experiențe exotice, eu mă gândesc să ating fiecare capitală de județ din țară, făcând „turul României” exclusiv pe drumuri forestiere sau offroad… maxim comunale, ca să conectez forestierele. Și desigur, asfalt când trebuie să întru în câte-un oraș, să dau bună ziua în fiecare județ.

Conceptul inițial era să tai județele și să ies la lumină în fiecare capitală de județ doar ca să marchez traseul, punctând toate județele din țară și întâlnind fani ai călătoriei, în scop de promovare.”

Planul lui Darius e ambițios, ținând cont de faptul că tot conceptul presupune înconjurul României pe trasee secundare, off-road, forestiere, deci drumuri aproape inaccesibile, foarte greu de „cucerit”. Dacă va fi câștigătorul concursului menționat mai sus, Darius va porni în turul României off-road de la Cluj, cu final… tot la Cluj, evident.

„Cred că avem suficiente trasee nedescoperite chiar aici la noi în ograda națională. Și știu că sună mai mult ca o provocare să atingi fiecare județ din țară pe cele mai proaste drumuri (sau numa’ bune pentru un motor) într-o lună, dar să zicem că asta-i ideea mea de vacanță.”

Rețeaua de drumuri forestiere din România cumulează câteva mii de kilometri lungime, conform Romanian Adventure, astfel că țara noastră se numără printre puținele țări europene în care se pot traversa distanțe lungi cu mașinile de teren, ocolind zonele locuite sau drumurile asfaltate. Pe lângă că sunt multe, drumurile din Carpați sunt și excepționale ca peisaje, astfel că nu pare chiar ieșit din comun să-ți dorești o vacanță pe motor cutreierând drumurile off-road de la noi.

Îi dorim baftă lui Darius! 🙂