Cele mai importante industrii în care companiile folosesc automatizarea vânzărilor

de | | 2 Minute

Industrii în care companiile folosesc automatizarea vânzărilor

În business, tehnologia nu facilitează doar comunicarea între colegii dintr-o companie, respectiv între aceștia și partenerii de afaceri. Aceasta îmbunătățește organizarea activității interne, permite păstrarea documentelor în format digital și contribuie la creșterea productivității într-o companie. În prezent, există instrumente digitale special create pentru automatizarea vânzărilor, softuri SFA care optimizează activitatea echipelor de agenți de vânzări.

Softurile de tip SFA sunt frecvent utilizate în domeniul Retail & FMCG, fiind un real ajutor pentru companiile distribuitoare și producătoare din diverse industrii. Datorită funcționalităților specifice SFA, cum sunt planificarea rutelor pentru agenții de vânzări, înregistrarea încasărilor sau verificarea catalogului de produse, numeroși antreprenori au reușit să îmbunătățească performanțele echipelor de agenți de vânzări.

Mai jos sunt câteva dintre industriile în care automatizarea vânzărilor a contribuit considerabil la dezvoltarea businessului.

Tehnologia SFA poate fi personalizată pentru orice industrie

Datorită echipelor de software development specializate în optimizarea afacerilor, aplicațiile SFA pot fi adaptate la orice industrie. Există o serie de funcționalități standard care pot fi completate de unele opționale, astfel încât activitatea de vânzare să fie cât mai productivă. Iată cât de diversificate sunt industriile care au ales să beneficieze de avantajele automatizării vânzărilor:

Industria alimentară. Schimbările obiceiurilor de consum influențează producția și distribuția, motiv pentru care companiile cu activitate în industria alimentară utilizează tehnologia SFA. În acest fel, comenzile pot fi procesate rapid, economisind timp și având acces la informații actualizate în timp real.

Industria băuturilor. Aici, provocările sunt asemănătoare cu cele din industria alimentară, distribuția produselor realizându-se către diverși parteneri de afaceri. De la magazine până la afaceri din domeniul HoReca, toate comenzile trebuie gestionate cu atenție pentru a avea mereu stocuri eficiente pentru clienții finali.

Industria farmaceutică și medicală. Produsele farmaceutice și medicale sunt și ele la mare căutare, iar marile companii încearcă să evite situațiile în care pacienții nu ar avea acces la tratamentul necesar. De aceea, o aplicație de automatizare a vânzărilor permite distribuitorilor să urmărească fluxul de comenzi, astfel încât să fie mereu pregătiți să livreze produsele către farmacii și cabinete medicale.

Industria materialelor de construcții. Piața materialelor de construcții este dinamică atât din punctul de vedere al cerii, cât și al prețurilor. Astfel, datele despre produse trebuie constant actualizate, iar într-o industrie atât de dinamică erorile umane pot apărea frecvent, iar acestea sunt evitate prin implementarea softurilor de tip SFA în activitatea de vânzare.

Optimall SFA, o soluție de automatizare a vânzărilor utilizată în industrii de top

optimall comertul electronicCompaniile care utilizează soluția SFA fac parte din cele mai importante industrii de pe piață. De la distribuitori de carne, lactate, condimente și băuturi, până la produse farmaceutice și veterinare sau materiale de construcții – fiecare a reușit să crească nivelul de productivitate în afacerea sa cu ajutorul tehnologiei. Apelând la echipa Optimall by AROBS, poți să personalizezi softul SFA în funcție de specificul afacerii tale, astfel încât agenții de vânzări să aibă acces la produse și prețuri direct de pe aplicația mobilă și să înregistreze rapid comenzile și încasările de la fiecare client. În plus, vei avea acces la date în timp real, ca să verifici evoluția vânzărilor și să fii pregătit pentru cererea de pe piață.


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.