Încotro se îndreaptă industria auto? | 3 TED Talks să te inspire

de | | 2 Minute

Încotro se îndreaptă industria auto?

Industria auto este industria viitorului. Oricât de natural este pentru noi să conducem, să ne deplasăm cu mașina, aceste vehicule reprezintă mai mult decât mobilitatea, reprezintă libertate. Tehnologia ne-a schimbat viețile radical. Iar industria de software development și IT outsourcing au accelerat tehnologizarea lumii.

Dar ce se întâmplă cu persoanele cu deficiențe de vedere? Și aceste vehicule chiar oferă libertate dacă traficul este foarte restrictiv? Ce se întâmplă cu accidentele? Se pot evita?

Inginerii și vizionarii sunt cei care au creat viitorul constant. În industria auto inovarea este și mai pregnantă. Aceștia transformă nu doar industria, ci reinventează traficului. În consecință, întreaga societate.

Iată 3 video-uri scurte despre acești vizionari ai industriei auto.

Reimaginarea viitorului

  1. Traficul reinventat – de Wanis Kabbaj

Autovehiculele sunt din ce în ce mai rapide, mai eficiente și mai atractive. Dar care este rostul unui vehicul cu potențial mare care nu poate circula mai repede decât o căruță cu cai din secolul 18, din cauza traficului intens? La această întrebare răspunde Wanis Kabbaj.

Principala problemă este că, deși există circulație subterană sau aeronautică, marea majoritate a circulației are loc la suprafață. Astfel, există spațiu foarte limitat pentru expansiunea circulației. Iar populația crește într-un ritm alert.

În altă ordine de idei, știai că aproximativ 30% din trafic este generat de șoferii care îți caută loc de parcare? Cu toții cunoaștem această frustrare.

Dar cu regândirea traficului, de exemplu cu vehicule driverless modulare, multe dintre problemele actuale de trafic ar dispărea.

  1. Cum “văd” vehiculele driverless – de Sajan Saini

Sajan Saini explică acest lucru complex în doar 5 minute. Ingineria de automotive este fascinantă.

În primul rând aceste vehicule au nevoie de “ochi”, adică senzori smart care detectează tot mediul înconjurător imediat, pentru a ghida autovehiculul. Provocarea mare rămâne timpul de reacție. Acesta trebuie să fie incredibil de rapid, altfel pune în pericol pasagerii. Cum au reușit inginerii să rezolve această problema?

Afli mai jos.

  1. Vehicule pentru persoane cu deficiențe vizuale – de Dennis Hong

Să creezi un vehicul pentru persoane cu dizabilități vizuale nu părea să fie o provocare pentru Dennis Hong și echipa lui. La prima vedere. Ulterior au realizat că ceea ce trebuie să creeze nu este un vehicul driverless, ci unul care urmează indicațiile șoferului în timp real.

Pentru acest lucru trebuia să schimbe tot conceptul inițial. Astfel au creat dispozitive inovatoare, numite cu un termen umbrela non-visual user interface technology.

Realizarea a fost revoluționară. Satisfacția șoferului, la sfârșitul rutei pline de obstacole, este memorabilă.

Vezi cu ochii tăi.

Expertiză automotive engineering

Tehnologia contribuie semnificativ la ridicarea standardelor de calitatea vieții. Idealuri ca și libertate sau mobilitate sunt disponibile acum pentru unii care nu le puteau accesa până acum, datorită tehnologiei.

La AROBS sunt echipe specializate de ingineri automotive cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Persoane devotate care contribuie la transformarea industriei auto.

Expertiza lor pe Light Control Units, BCMs, software driver systems, powertrains, infotainment systems, advanced driver assistance a ajutat branduri de top din această industrie.

Află mai multe despre automotive engineering, aici.


Comunicat de presă
Sursă imagine: Pixabay
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici