Închiderea temporară a expoziţiei permanente, Muzeul de Artă

de | | 1 Minute

Închiderea temporară a expoziţiei permanente, Muzeul de Artă

Închiderea temporară a expoziţiei permanente a Muzeului de Artă Cluj-Napoca

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) anunţă închiderea temporară a „Galeriei Naţionale”, în intervalul calendaristic 11 – 22 martie 2015, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii. În mod excepţional, accesul în interiorul expoziţiei permanente a muzeului va fi asigurat grupurilor organizate de minimum cinci persoane, exclusiv pe baza unei programări prealabile, fixată cu cel puţin două zile în avans, prin e-mail la adresa: [email protected] sau la numărul de telefon: 0264-596952, de luni până vineri inclusiv, între orele 08:00-16:00. Persoană de contact: Viorica Tomoş, referent.

Muzeul de Arta este una dintre cele mai prestigioase institutii muzeale cu profil artistic din Romania. Muzeul de Arta Cluj-Napoca poseda un patrimoniu de arta romaneasca si europeana deosebit de valoros: pictura, sculptura, grafica si arta decorativa (sec XV- XXI).

Patrimoniul detinut de Muzeul de Arta Cluj-Napoca este unul impresionant si valoros, incluzand arta romaneasca si universala datata din secolul XV si pana in prezent. Astfel, gasim aici peste 13 000 de piese de arta din diferite ramuri: pictura (peste 3600 piese), sculptura (peste 450 piese), arte grafice (peste 5600 piese), arte decorative (peste 200 piese) si fond documentar (peste 3300 piese).

Expozitia permanenta a Muzeului de Arta Cluj-Napoca este data de Galeria Nationala, expusa in 21 de sali de la etajul cladirii, aici fiind selectate si prezentate publicului peste 200 de piese de pictura si sculptura din patrimoniul total al muzeului, care evidentiaza colectiile de arta detinute de muzeul clujean si care surprinde evolutia artei din Transilvania, precum si multiculturalitatea specifica spatiului intracarpatic.