Începe Târgul Gaudeamus la Cluj: cărți, tombole, proiecte speciale & peste 90 de evenimente!

de | | 2 Minute

În plin an aniversar, Radio România vă invită la cea mai mare sărbătoare a cărții, din Transilvania: Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca, ediția a 19-a, care va avea loc între 18 şi 22 aprilie în incinta unui pavilion mobil amplasat în Piaţa Unirii. Evenimentul este organizat de Radio România (prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj) și Romexpo SA.

Centenar România, 90 de ani de Radio România și aproape două decenii de când Gaudeamus a ajuns la Cluj-Napoca sunt, împreună și fiecare în parte, motive de sărbătoare pentru toți clujenii iubitori de carte.

În premieră, cu prilejul Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca, vizitatorii vor avea acces direct la o colecție de volume având ca temă evenimentele istorice care au culminat cu Marea Unire, prezentată într-un spațiu dedicat Centenarului.

Evenimentul cu numărul 104 în seria celor mai apreciate și îndrăgite târguri de carte din România pe care Radio România a inițiat-o în urmă cu aproape un sfert de secol, Gaudeamus Cluj-Napoca aduce în inima Transilvaniei un adevărat festin literar care va include:

  • cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă (prin participarea a peste 70 de edituri şi agenţii de difuzare de carte, în peste 60 de standuri);
  • peste 90 de evenimente. Și în acest an, Piața Unirii devine locul de întâlnire al celor mai prolifice și creative minți din această zonă a țării: programul de evenimente al ediţiei, dens şi variat, va cuprinde lansări şi prezentări de carte, dezbateri, întâlniri cu scriitorii și sesiuni de autografe și momente artistice.
  • serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;
  • concursuri pentru public: Tombola GAUDEAMUS, cu un mare premiu extrem de atractiv, şi Miss Lectura;
  • campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;
  • proiectul „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”, derulat în toate oraşele care găzduiesc Programul Lectura – Gaudeamus, care recompensează şi promovează performerii din învăţământul românesc, la nivel international.

Program de vizitare: miercuri – sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 15.00.

Programul evenimentelor poate fi răsfoit online aici: gaudeamus.ro/ro/caravana/cluj/catalog/catalog_gaudeamus_cluj2018.pdf 

GAUDEAMUS Cluj-Napoca – un eveniment organizat de Radio România și Romexpo SA

Partener principal al Târgurilor Gaudeamus 2018: BRD Groupe Société Générale
Parteneri: Casa de Expediții Augustin Trans și Restaurant Shanghai
Parteneri media: Cluj.com, Făclia, mediaTRUST și Agenția de presă RADOR

foto sus: Cărțile pe față