Începe cea de-a treia ediție Festivalul de Film UrbanEye la Cluj | Program

de | | 2 Minute

Începe cea de-a treia ediție Festivalul de Film UrbanEye la Cluj | Program

Între 18-21 aprilie 2024, iubitorii de film sunt așteptați la UrbanEye Film Festival, la Cinema ARTA, str. Universității, nr. 3. Evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediție la Cluj, promite o experiență captivantă pentru toți cei pasionați de arhitectură, orașe, viața urbană și locurile în care trăim.

Ediția din 2024 a UrbanEye este dedicată provocările actuale, de la schimbările climatice și creșterea rapidă a orașelor, până la implicarea comunităților locale, educație și migrație, și și nevoilor de schimbare ale orașelor de pretutindeni. În linie cu edițiile anterioare, festivalul propune și o incursiune în lumea arhitecturii sensibile și în viața unor arhitecților remarcabili. Nu lipsesc nici evenimentele conexe din program precum explorări urbane prin tururi ghidate și dezbateri cu invitații festivalului.

Biletele sunt disponibile la prețul de 25 lei (20 lei preț redus pentru elevi, studenți, seniori), iar abonamentele la prețul de 70 lei (50 lei preț redus). Acestea includ toate proiecțiile din cadrul festivalului. Programul poate fi consultat pe website-ul festivalului www.urbaneye.ro, iar biletele și abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook https://eventbook.ro/festival/urbaneye-film-festival-cluj-napoca sau de la Cinema ARTA, str. Universității, nr. 3.

PROGRAM

Joi, 18 aprile

18:30 – Building Visions / Construind Viitorul

20:00 – Get together w/ Screw (DJ set) la ARTA Café

Vineri, 19 aprilie

18:30 – Soviet Bus Stops / Stații de autobuz sovietice

Introducere de arh. Smaranda Todoran

20:00 – Arne Jacobsen’s modern Denmark / Modernismul lui Arne Jacobsen

Sâmbătă, 20 aprilie

14:00 – Tur ghidat: Descoperă artă urbană cu ArtCrawl Cluj

16:00 – Plan for Buenos Aires / Masterplan pentru Buenos Aires

18:00 – De ce scriu ăștia pe pereți?

Proiecție urmată de un Q&A cu regizorul Alin Boeru și Ocu, urban artist

20:30 – Siza

Duminică, 21 aprilie

14:00 – Tur ghidat: Descoperă arhitectură modernistă cu ArtCrawl Cluj

17:00 – Outlaw gardeners / Grădinari în afara legii

Proiecție urmată de o discuție cu Alexandra Harmanas (Clujul Sustenabil), Laura Berceanu (Cultivă Orașul) și Adrian Dohotaru (GUST – Grădina Urbană Someșană Transilvania)

20:00 – Light Without Sun / Lumină fără Soare


Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog co-finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii.


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.