Încep Zilele Clujului. Joi și vineri: teatru și concerte, spectacol de drone, proiecții video și artificii

de | | 3 Minute

Începe a zecea ediție a Zilelor Clujului! În deschidere: Florin Piersic și Teatrul Național Cluj-Napoca. A doua seară: Delia, The Motans și alte concerte, spectacol de drone, proiecții video și artificii.

Începe ediția aniversară a Zilelor Clujului! În deschidere, joi, 6 octombrie, publicului clujean i s-a pregătit o seară de teatru memorabilă, alături de Florin Piersic și actorii Teatrului Național Cluj-Napoca. Vineri seara, Delia, The Motans și alte artiști vor concerta pentru clujeni. Un moment de neratat va fi spectacolul de drone, proiecții video și artificii, din Piața Unirii.

Cea de-a zecea ediție a Zilelor Clujului are ca temă multiculturalitatea, desfășurată în cadrul celor peste 100 de evenimente care au loc în perioada 6-9 octombrie. Partenerii oficiali ai acestei ediții sunt Terapia – O companie Sun Pharma și Iulius Mall Cluj-Napoca, fiind organizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, alături de peste 100 de companii, ONG-uri, universități, instituții și voluntari.

Joi, 6 octombrie: seară de teatru, animații Disney, salon de carte, expoziții și târguri

Zilele Clujului 2022 începe cu o mult așteptată seară de teatru. Joi, 6 octombrie, de la ora 19:00, în Piața Unirii, Florin Piersic va fi prezent în fața publicului cu momente inedite, cu un periplu prin întreaga sa carieră, în stilul care l-a consacrat drept titan al lumii teatrului și cinematografiei, în cadrul evenimentului „Teatrul, dragostea mea”. 

De la ora 20:00, actorii Teatrului Național Cluj-Napoca pun în scenă spectacolul „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale. La o distanță de aproape un secol și jumătate de la prima reprezentație a acestui spectacol, textul lui Caragiale atrage cu aceeași intensitate actorii, regizorii și publicul românesc.

Zilele Clujului 2022 Program

În prima zi, publicul mai poate participa și la următoarele evenimente:

 • Târguțu’ Vintage în Piața Muzeului;
 • Salonul de carte Bookfest la Centrul de cultură urbană Casino din Parcul Central, organizat de Asociația Editorilor din România;
 • Zilele animațiilor Disney – The Golden Age la Cinema Dacia (diferite filme de la orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00);
 • Maratonul filmelor de comedie – Louis de Funes la Cinema Mărăști (de la orele 11:00, 15:00 și 18:00);
 • Expoziții foto-documentare la Turnul Croitorilor;
 • Expoziție de costume populare tradiționale din Câmpia Transilvaniei în foaierul Cinema Mărăști.

Vineri, 7 octombrie: concerte, animație stradală, spectacol de drone, videomapping & artificii

Programul devine mai intens și mai variat vineri, 7 octombrie, cu activități pentru toate vârstele. Evenimentele vor avea loc în numeroase locuri din oraș. Doar câteva dintre recomandări:

 • Concertele din Piața Unirii încep la ora 18:30 cu Nicole Cherry, urmată de Compact, The Motans și Delia;
 • Spectacolul de drone, videomapping și artificii, susținut de NTT Data, începe la ora 21:30, în Piața Unirii;
 • De la ora 16:30, compania de teatru, acrobație și jonglerie Famous Art va anima Piața Unirii, urmată fiind, de la ora 17:00, de momente de animație stradală cu personaje fantastice;
 • De la ora 17:00, un moment special va avea loc în cadrul „The Sound of Cluj. Sing it. Play it. Embrace it” (Piața Unirii);
 • În Parcul Central, au loc Festival Gastronomic Internațional, Festivalul de Vin, Târgul meșterilor populari, Festivalul Multiculturalității, Promenada cărților – cu ateliere de pictură, desen, creație și numeroase activități pentru copii, în special în zona de aventură din parc, susținută de Accesa;
 • În Piața Muzeului, concertele încep de la ora 18:00;
 • În Iulius Parc, are loc musicalul Best of Broadway etc.

Zilele Clujului 2022 - Parcul Central (2)

Încep Zilele Clujului 2022

Lista completă a evenimentelor se găsește pe site-ul festivalului, zileleclujului.ro, și în broșura online: http://bit.ly/Program_Zilele_Clujului_2022.

Parteneri oficiali: Terapia – O companie Sun Pharma și Iulius Mall Cluj-Napoca.
Zilele Clujului 2022 beneficiază de susținerea următorilor parteneri principali: NTT Data Romania, Vodafone România, Accesa, Ursus.
Parteneri: Coca-Cola, Coral Impex, Autoworld – Dealer Autorizat Volvo, Moldovan Carmangerie, Farmec, Betfair Romania Development, msg systems Romania, Avangarde Software, PMA Invest.


Comunicat de presă