Încep lucrările de stabilizare a Dealului Hoia

de | | 2 Minute

A fost semnat contractul pentru lucrările de stabilizare a Dealului Hoia

Lucrările de stabilizare a Dealului Hoia vor începe în maxim 14 zile, în urma contractului semnat între Consiliul Județean Cluj și câștigătoarea licitației organizate în acest scop, Hidroconstrucția SA. Valoarea totală a lucrărilor este de 26.853.412 de lei fără TVA, o sumă mai redusă decât valoarea estimată inițial pentru proiect (35.872.233 de lei).

Obiectul contractului, mai specific, vizează „Lucrări de stabilizare a versantului Nordic al dealului HOIA pentru implementarea proiectului Dezvoltare Parc Industrial TETAROM I – Edificare Clădiri, Extindere și Modernizare Infrastructură”. În acest sens, se vor realiza un zid de sprijin pe trei rânduri de piloni forați din beton armat și un dren de mare adâncime. În prima etapă a stabilizării alunecărilor de teren din zonă, au fost efectuate lucrări de taluzare a versantului, șanțuri drenate și rigole care să capteze apa și să o conducă la debușee sigure.

„Ceea ce am solicitat este ca aceste lucrări să fie de cea mai bună calitate și să fie finalizate cât mai rapid. Chiar dacă termenul contractual este de maxim 12 luni, am cerut societății constructoare o mobilizare maximă, astfel încât lucrările să se încheie înainte de sfârșitul anului. Răspunsul a fost unul mai mult decât pozitiv: muncitorii vor lucra în trei schimburi, dacă va fi nevoie, și nu mai puțin de 300 de piloți în lungime de câte 25 de m fiecare vor fi executați lunar. Premisele sunt, astfel, mai mult decât favorabile iar momentul dării în folosință a clădirilor ultramoderne și a facilităților create prin intermediul proiectului se conturează tot mai clar”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Prin implementarea proiectului de extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I, Consiliul Județean Cluj are în vedere creșterea calității vieții și crearea unor noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor din zona metropolitană Cluj-Napoca. Proiectul de extindere este cofinanțat nerambursabil prin Fondul European de Dezvoltare Regională în proporție de 50%. Momentan, Parcul Industrial Tetarom I are o suprafață de 320.000 mp și un grad de ocupare de 100%. Parcul deservește 75 de clienți, valoarea totală a investițiilor atrase deja este de peste 60 mil. euro, asigurând peste 2.500 locuri de muncă.

Sursă informații: Biroul de presă – Consiliul Județean Cluj