Încep Campionatele Europene de Gimnastică Petrom la Cluj! – PROGRAM și informații utile

de | | 3 Minute

Încep Campionatele Europene de Gimnastică Petrom la Cluj!

Sportul are un loc special în inimile clujenilor, iar în ultimii ani amploarea evenimentelor sportive desfășurate în orașul din inima Transilvaniei a crescut considerabil. Cluj Arena, Sala Polivalentă și, în continuare, Sala Sporturilor Horia Demian (și nu numai) sunt spații ce găzduiesc competiții sportive variate. Performanța și autodisciplina devin valori apreciate cu adevărat de publicul clujean, pe zi ce trece tot mai „devorator” când vine vorba de astfel de evenimente.

Anul 2017 este unul generos cu noi, din acest punct de vedere. În perioada 19 – 23 aprilie 2017, imediat după sărbătorile pascale, Sala Polivalentă va găzdui aproape 300 de gimnaste și gimnaști din 37 de țări europene. Campionatele Europene de Gimnastică Petrom reprezintă prima mare competiție după Jocurile Olimpice 2016 de la Rio! Gimnaștii vor concura pentru cele 12 titluri individuale (7 masculin, 5 feminin).

Competiția ce va avea loc la Cluj revine în România după 60 de ani! În anul 1957 avea loc în Sala Floreasca din București prima ediție a întrecerilor feminine, denumite atunci Cupa Europei. Campionatele Europene de Gimnastică Petrom reprezintă o șansă de afirmare și un punct de plecare în călătoria spre Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Livestream! 

O informație foarte importantă este faptul că întreaga competiție desfășurată la Cluj, de la calificări până la finale, va putea fi urmărită livestream pe platforma Eurovision, accesând: http://www.eurovisionsports.tv/ueg/

Cristian Țopescu revine în calitate de comentator

Difuzat pe micul ecran de către TVR, Campionatul European de Gimnastică Artistică va dispune de o echipă valoroasă de comentatori ce vor transmite tot ce se întâmplă la Sala Polivalentă din Cluj. Cu această ocazie, Cristian Țopescu revine alături de comentatorii consacrații ai gimnasticii.

Am fost alături de fetele şi băieţii noştri pe toate meridianele lumii, bucurându-mă şi suferind alături de sportivi şi telespectatori. Niciodată, însă, nu am avut prilejul să mă aflu la microfon, aici, acasă, la un asemenea eveniment. Dacă vă spun că am emoţii ca la prima transmisie, mă credeţi? Dar, dincolo de orice simţăminte personale, sunt convins că vom avea prilejul să ne bucurăm nu numai de un spectacol al sportului de cea mai bună calitate, dar, mai ales, de bucuria sportivilor noştri!”

Organizatorii promit și alte surprize, căci la microfon se vor afla și numeroși campioni și nume sonore ale gimnasticii mondiale.

Program Campionatul European de Gimnastică Artistică

Miercuri, 19 aprilie 2017
10.00 – 16.40 GAM Calificări – Subdiviziunile 1, 2
17.00 Ceremonie de Deschidere
18.00 – 20.40 GAM Calificări – Subdiviziunea 3

Joi, 20 aprilie 2017
10.00 – 20.30 GAF Calificări – Subdiviziunile 1, 2, 3, 4

Vineri, 21 aprilie 2017
13.00 – 15.45 GAM Individual compus – Finală
17.30 – 19.30 GAF Individual compus – Finală

Sâmbătă, 22 aprilie 2017
13.30 – 16.40 Finale Aparate – Ziua 1:
GAM – Sol, Cal, Inele
GAF – Sărituri, Paralele

Duminică, 23 aprilie 2017
13.30 – 16.40 Finale aparate – Ziua 2:
GAM – Sărituri, Paralele, Bară
GAF – Bârnă, Sol

Lotul României

Lotul României este compus din sportivii Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Robert Ghiuzan, Laurentiu Nistor și Andrei Ursache, cu antrenorii Ionuţ Corlaci, Ioan Suciu și Vasile Vug și sportivele Olivia Cîmpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, cu antrenorii Nicolae Forminte, Claudiu Moldovan, Matei Stănei și Liliana Cosma.

Înscrierile pe aparate sunt următoarele:

Masculin:

  • Sol – Marian Drăgulescu, Cristian Baăţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan
  • Cal – Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Laurenţiu Nistor
  • Sărituri – Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Robert Ghiuzan
  • Paralele – Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor
  • Bară: Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor

Feminin:

  • Sărituri – Olivia Cimpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache
  • Paralele – Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache
  • Bârnă – Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
  • Sol – Olivia Cimpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor

Așteptăm cu entuziasm și bucurie începerea Campionatelor și da, #suntemcuvoi ! 🙂 

foto colaj: Lucian Nuță