Inaugurarea primei biblioteci din aeroportul clujean

de | | 2 Minute

Inaugurarea primei biblioteci din aeroportul clujean

Vă invităm cu drag joi, 30 iunie, de la ora 11, la un moment inedit din campania de comunicare a Asociației ClujNapoca 2021 Capitală Europeană a Culturii și anume lansarea protocolului de colaborare dintre Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca și Asociație și inaugurarea primei biblioteci din aeroportul clujean – proiect pilot.

Spațiul destinat bibliotecii este situat în incinta corpului de legătură dintre cele două terminale de pasageri. Pentru a scoate în evidență această zonă și pentru a marca spiritul colaborării care colorează întreaga candidatură a orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, câteva dintre cele mai importante festivaluri ale orașului au donat fotolii personalizate, dând naștere astfel unui spațiu atipic pentru un aeroport din România. Astfel, Jazz in the Park, TIFF, Electric Castle, Untold Festival, CooltUrban și Mioritmic vor dona câte două astfel de puf care vor colora perfect peisajul bibliotecii realizată de studenții Asociației Studenților Arhitecți și dotată cu cărți prin donația Asociației Cărțile pe față.

Așadar, la conferința de presă vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj împreună cu reprezentanții aeroportului, dar și:

– Florin Moroșanu, președintele Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii,
– Ștefan Teișanu, director executiv al Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii
– Hunor Bako, reprezentant al Asociației Studenților Arhitecți
– Victor Miron, reprezentant al Asociației Cărțile de față
– Andi Vanca, PR Electric Castle Festival
– Adrian Chereji, director marketing & comunicare Untold Festival
– Cristian Hordilă, manager TIFF
– Alin Vaida, director Jazz in the Park
– Gabriel Aldea, PR Mioritmic
– Marcel Pârvu, organizator CooltUrban.

Subliniem din start faptul că biblioteca din aeroport este un proiect pilot al Asociației derulat împreună cu Aeroportul Internațional Cluj și ai celorlalte ONG-uri. În eventualitatea unui succes luăm în considerare mărirea acestui spațiu, dar și continuarea acestui demers în alte zone de interes ale orașului. Cluj-Napoca se adaugă astfel unei liste extrem de scurte de aeroporturi europene care beneficiază de biblioteci gratuite în incinta lor printre care Schipol (Olanda), Tallin (Estonia) și Craiova (România).