În luna mai mergem la teatru: 5 recomandări | #ClujulVăzutAltfel

de | | 3 Minute

În luna mai mergem la teatru: 5 recomandări | #ClujulVăzutAltfel

Publicul clujean iubește teatrul și la rândul lor, actorii teatrelor din Cluj se înclină reverențios în fața spectatorilor. În luna lui Florar această armonie nu va fi perturbată, ci doar îmbogățită cu noi valențe. Ne exprimăm certitudinea că vom avea o lună de primăvară prolifică, cu evenimente artistice importante. Tot pentru luna mai, teatrele din Cluj au pregătit un program artistic amplu și provocator.

Foto: Teatrul Maghiar de Stat, Reactor de creație și experimentVincenzo Alberto Cassese

Merită așadar să aruncăm o privire atentă pe oferta teatrelor din oraș, să ne cumpărăm bilete și să facem loc în agendă pentru câteva spectacole. În loc de încheiere menționăm și faptul că Teatrul Național deschide seria de spectacole din Piața Unirii, cu reprezentația din 17 mai.

Premieră: Body of Defiance

Data: 5 mai
Locația: Reactor de creație și experiment
Bilete: aici
Detalii: http://bit.ly/BodyOfDefiance

,,Corpul tău e corpul tău sau e al altcuiva? Corpul tău e un vehicul sau eşti tu? Cine determină ce e frumos şi ce e urât? Oare valoarea ta, ca fiinţă umană, se rezumă la abilitatea ta de a te încadra în normele impuse de ceilalţi?” 

 5 recomandări #ClujulVăzutAltfel

În doi 

Data: 6 mai
Locația: Cotton Club
Rezervări: +40 (747) 268 866‬
Detalii: http://bit.ly/ÎnDoiCluj

5 recomandări #ClujulVăzutAltfel

I n s o m n i a

Data: 6 mai
Locația: Canalul Morii
Intrare liberă
Detalii: http://bit.ly/InsomniaCanalulMorii

,,Ideea spectacolul “Insomnia” s-a născut în timpul unui workshop din Napoli, condus de păpușarul Bruno Leone și s-a dezvoltat pe urmă, tot după modelul „Guarattelle”- lor Napoletane, păstrând spiritul acestui tip de spectacol popular, dar cu o poveste puțin diferită.”

5 recomandări #ClujulVăzutAltfel

Craii de Curtea-Veche 

Data: 29 mai
Locația: Teatrul Național
Bilete: aici
Detalii: http://bit.ly/CraiiDeCurteaVeche 

,,Toate metaforele acestei lumi se construiesc sub semnul decadenței totale, a lipsei de spațializare a sentimentelor, orizontul intelectual al personajelor limitându-se la dimensiunile lumii cu mistere a Bucureștilor, începând să fie ilustrată tematic pe la mijlocul secolului al ‘XIX’-lea de ‘Pantazi Ghirica’ sau ‘G.A.Baronzi’.” – George Călinescu

5 recomandări #ClujulVăzutAltfel

Blacksalt | Lucian Ban | Abraham Burton 

Data: 29 mai
Locația: Teatrul Maghiar de Stat
Bilete: aici
Detalii: http://bit.ly/LucianBanCluj

,,Un duet unic ce amesteca jazz-ul si improvizația cu influențe de muzică tradițională din Transilvania și Belize într-un concept și sound cu totul originale.”

5 recomandări #ClujulVăzutAltfel
Foto: István Biró