În decembrie la teatru: 6 recomandări | #clujulvăzutaltfel

de | | 4 Minute

În decembrie la teatru: 6 recomandări | #clujulvăzutaltfel

? Teatrul Național Cluj-Napoca & Robert Puteanu @ ZUG.zone

Timpul e scurt, ce-i drept, de-acum până la Crăciun, însă cei ce îndrăgesc teatrul vor face cumva să-și pună în program, pe lângă concerte, târguri și evenimente caritabile specifice perioadei, măcar unul sau două spectacole de teatru.

Știm că e greu să faci o selecție, mai ales dacă nu ești familiarizat cu instituțiile de profil sau cu proiectele independente de teatru din Cluj. Îți venim în ajutor așadar, căci am pregătit o scurtă listă cu 6 recomandări. Ce poți descoperi în decembrie la teatru? Iată! 🙂

Dacă ai și alte recomandări, lasă-ne un comentariu la finalul articolului și… #hailateatru !

#1 Refugii – spectacol de teatru despre evacuările forțate

Data: Luni, 11 decembrie 2017, ora 19:00
Locul: Casa Tinerilor (str. Locomotivei, nr. 2, Cluj-Napoca)
Bilete: intrare liberă, pe bază de rezervare: rezervare online aici.
Detaliihttps://goo.gl/VFYJTn 

Spectacol „Refugii” este o producție Reactor de creație și experiment, fiind creat cu pornire de la evacuările celor 350 de persoane de pe strada Coastei, care au fost mutate la Pata Rât, în decembrie 2010. Spectacolul va fi urmat de discuții alături de persoane din comunitatea Coastei. Vârstă recomandată: 16+ .

„Refugii este un spectacol care colează perspective diferite asupra evacuărilor forțate și a situațiilor persoanelor fără adăpost din România. Actorii mizează pe jocul între distanțare și implicare, unul care produce discurs critic și care poate conduce mai apoi la dezbatere. Construit pe metodele devised theatre, spectacolul își propune să familiarizeze publicul cu aceste probleme printr-o reprezentare care își dorește să genereze empatie în rândul spectatorilor.”

#2 Avioane de hârtie

Data: Luni, 11 decembrie 2017, ora 19:00
Locul: Fabrica de Pensule (str. Henri Barbusse, nr. 59-61)
Bilete: aici.
Detaliihttps://goo.gl/C3h2uu

Spectacolul „Avioane de hârtie” este o producție a Maratonului de Teatru Independent – Bucharest Fringe, găzduit pe 11 decembrie la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca. Abordând teme precum problemele de identitate, hărțuire și părăsire maternă, „Avioane de hârtie” pune accent pe situația familiilor în care părinții sunt plecați în străinătate pentru a munci și impactul pe care acest fenomen îl are asupra tinerilor. 

#3 Neverland

Data: Marți, 12 decembrie 2017, ora 17:00
Locul: Reactor de creație și experiment (str. Petofi Sandor, nr. 4)
Bilete: aici.

„Trei femei și un bărbat se întâlnesc în ziua în care fiecare din ei se căsătorește. Nunta devine un moment important, dar nu într-un sens clasic. Ce poate să se întâmple la o petrecere la care niciunul nu se simte în al nouălea cer? „Neverland” îi urmărește pe cei patru în cele mai importante momente ale vieții lor, fie că e vorba de pierderi imense sau de zile în care soarele pare să lumineze altfel. Kinga, Rada, Andreea și Fabian își doresc să ducă o viață normală chiar cu riscul de a deveni banali sau nefirești. La ce duce insistența de a intra în tiparele sociale și ce visăm de fapt? Spectacolul e o invitație în a ne căuta propriul „Neverland”, locul unde există acea libertate la care uităm să ne întoarcem.

Limbaj licențios. Recomandat 14+.

#4 Unpredicted

Data: Joi, 14 decembrie 2017, ora 19:00
Locul: Váróterem Projekt – ZUG.Zone (str. Traian, nr. 40-42)
Bileteaici.

„Dacă o imagine descrie ceva prea clar, toată lumea o poate recunoaște cu ușurință. Dar și contrariul este adevărat: dacă imaginea este prea abstractă, nimeni nu o va recunoaște. Prin urmare, dacă este posibil, trebuie creată o imagine care să nu fie prea evidentă, dar nici prea abstractă. Sarcina este dificilă, însă după câteva încercări oricine se poate obișnui să facă acest lucru – ghid pentru un board game imprevizibil.

#5 Îngeri în America

Data: 
Duminică, 17 decembrie, ora 19:00: Îngeri în America I – Sfârșitul e aproape > bilete și detalii AICI.
Luni, 18 decembrie, ora 19:00: Îngeri în America II – Peretroiska > bilete și detalii AICI.
Loc: Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Luna decembrie aduce la Teatrul Maghiar de Stat Cluj premiera spectacolului „Îngeri în America”, în regia lui Victor Ioan Frunză. Duminică, 17 decembrie, ora 19:00, va avea loc prima parte a spectacolului > Îngeri în America I – Sfârșitul e aproape, urmând ca a doua zi, luni, 18 decembrie, să se desfășoare Îngeri în America II – Peretroiska.

îngeri în america

#6 Švejk în concert

Data:
Joi, 21 decembrie, ora 19:00
Sâmbătă, 23 decembrie, ora 19:00
Loc: Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca
Bilete: de aici.

Spectacolul „Švejk în concert” va avea loc în premieră la Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj în pragul sărbătorilor de iarnă. Premiera va avea loc joi, 21 decembrie 2017, următoarea reprezentație fiind programată pentru sâmbătă, 23 decembrie 2017. Spectacolul-concert este inspirat de „Peripețiile bravului soldat Švejk” de Jaroslav Hašek, fiind pus în scenă de Ada Milea.