Ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui depozit pentru afacerea ta
Alegerea unui depozit este un pas important pentru o afacere, motiv pentru care nustrică să faci o analiză amănunțită până a lua decizia. Locul devine practic o anexă acompaniei pe care o ai, fiind un spațiu elementar care îți permite depozitareaproduselor, înainte de a fi distribuite mai departe. Tot în acest loc se pot desfășura oserie de activități care presupun gestionarea și împachetarea mărfurilor respective. Suntși alte lucruri esențiale de care să ții cont când faci această alegere. Iată ce e bine săștii dacă ești în căutarea unui depozit pentru afacerea ta!
Alegerea unui depozit este un pas important pentru o afacere, motiv pentru care nu strică să faci o analiză amănunțită până a lua decizia. Locul devine practic o anexă a companiei pe care o ai, fiind un spațiu elementar care îți permite depozitarea produselor, înainte de a fi distribuite mai departe. Tot în acest loc se pot desfășura o serie de activități care presupun gestionarea și împachetarea mărfurilor respective. Sunt și alte lucruri esențiale de care să ții cont când faci această alegere. Iată ce e bine să știi dacă ești în căutarea unui depozit pentru afacerea ta!
Dimensiunea, organizarea și eficientizarea spațiului
Încă de la început este bine să fixăm definiția acestui loc. Depozitul este acea clădire folosită pentru depozitarea mărfurilor primite de la furnizori și livrate apoi către clienți. Dacă te gândești la un astfel de loc, este important să știi clar de ce spațiu ai nevoie, luând în considerare amploarea activității care se desfășoară aici și a cantității de produse. Acestea sunt niște aspecte-cheie care te pot ajuta să iei o decizie privind dimensiunea depozitului, dar și modul în care va avea loc organizarea, în vederea eficientizării spațiului. Așadar, analizează volumul de marfă pe care îl vei stoca aici, având în vedere și potențialul de creștere. E de preferat să alegi un spațiu care permite ajustări, cum ar fi adăugarea de rafturi sau creșterea capacității. De asemenea, dacă ai nevoie de depozit frigorific, spațiu pentru mărfuri periculoase sau zone specializate, asigură-te că acest lucru este disponibil.
Bugetul disponibil
Bugetul este unul dintre aspectele definitorii în alegerea unui depozit. Stabilește de la început resursele financiare, ținând cont de suma disponibilă pentru chirie, dar și alte costuri precum întreținerea, utilitățile sau costurile de securitate. Nu strică să-ți faci niște calcule și să te asiguri că ai banii necesari pentru a garanta aceste cheltuieli, înainte să pornești la drum.
Facilitățile pe care le pune la dispoziție
Identifică de la început nevoile afacerii tale, iar în acest sens poți vedea ce așteptări ai de la acel depozit. Verifică astfel condițiile pe care le oferă clădirea unde intenționezi să-ți depozitezi mărfurile. Vezi, spre exemplu, dacă depozitul este dotat cu rafturi, sisteme de manipulare a mărfurilor, rampe de încărcare/descărcare etc, în funcție de profilul afacerii tale.
Identificarea locației potrivite
Accesibilitatea este un termen important pe care e bine să-l ai în vedere. Este recomandat să identifici locația potrivită care te va apropia de clienții tăi, atât de cei vechi, cât și de cei noi, scriu cei de la zoho.com. Prin alegerea unui loc potrivit în care să fie amplasat depozitul, vei reduce costurile de transport și timpii de onorare a comenzilor. Notează pe listă principalele lucruri pe care ți le dorești de la acest depozit și nu uita să studiezi baza existentă de clienți, a profilurilor de comandă și a costurilor de transport. Acest lucru se poate dovedi extrem de important pentru afacerea ta și te poate ajuta să crești eficiența procesului de livrare.
Sursa foto: pexels.com
five elements digital 3