În aprilie la teatru: 5 recomandări #ClujulVăzutAltfel

de | | 2 Minute

În aprilie la teatru: 5 recomandări #ClujulVăzutAltfel

„În procesul de creaţie, imaginaţia este locomotiva care îl trage pe actor după ea.” (Stanislavski) Luna aprilie ne aduce o serie de evenimente în care vom putea aprecia imaginația actorilor și puterea creativității. Nu uitați să vă luați din timp bilete. 😉

#1 Heterocromia

Data: 5 aprilie
Locația: Fabrica de Pensule
Bilete: aici
Detalii: https://goo.gl/WXWHtr

„Ne putem imagina o minte exclusiv vizuală, dar niciodată o minte auditivă, tactilă sau gustativă. Văzul satisface nevoia noastră de sens, prin simpla sa acţiune: vedem forme, contururi, configuraţii. Ne creăm un univers în care corpurile se intersectează şi îşi caută noi dimensiuni, în care libertatea mişcărilor îi conduce pe performeri să comunice, să se privească, să se transforme.”

#2 Premieră: 3Milioane

Data: 13 aprilie
Locația: Urania Palace
Bilete: aici 
Detalii: https://goo.gl/RUx3to

„3milioane” propune o incursiune dincolo de controverse și propagandă și un exercițiu de a distinge între instigare la ură și dreptul la liberă exprimare, discriminare și corectitudine politică. 
*Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

#3 Unchiul Vania, regia Andrei Șerban

Data: 15 aprilie
Locația: Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca
Bilete: aici
Detalii: https://goo.gl/2FXHiU

„Trebuie să acceptăm că piesa e mult mai misterioasă şi mai bogată decât oricare dintre noi, să acceptăm paradoxul de a fi uman şi să acceptăm că scena nu dă soluţii, ci lasă totul deschis…” – afirmă regizorul Andrei Şerban.

#4 Cel mai mare Gulliver / eveniment special

Data: 20 aprilie
Locația: REACTOR de Creație și Experiment
Bilete: aici
Detalii: https://goo.gl/qBAXMT

„Gulliver-ul lui Gellu Naum este despre un băiat rău – ”bate toți băieții, mâzgălește toți pereții” care devine uriaș în urma unei vrăji executate impecabil de către un cangur mic „cât un băț de chibrit”.

#5 Premieră: Craii de Curtea Veche, după Mateiu Caragiale

Data: 22 aprilie
Locația: Teatrul Național Cluj-Napoca
Bilete: aici
Detaliihttps://goo.gl/Z2QqDv

„Cu toate că, în ajun chiar, îmi făgăduisem cu jurământ să mă întorc devreme acasă, tocmai atunci mă întorsesem mai târziu: a doua zi spre amiazi. Noaptea mă apuca în așternut. Pierdusem răbojul timpului.” – extras din cartea lui Mateiu Caragiale