5 imperfecțiuni ale pielii ce pot fi tratate cu ajutorul laserului

de | | 3 Minute

5 imperfecțiuni ale pielii ce pot fi tratate cu ajutorul laserului

Știai că temperaturile mai scăzute sunt ideale pentru a începe să-ți tratezi pielea?
Razele soarelui și, implicit, impactul lui asupra pielii noastre nu mai este atât puternic. Astfel, e momentul oportun să cauți soluții pentru petele și ridurile pe care soarele le-a lăsat pe pielea ta pe tot parcursul anului.
Datorită faptului că pe timpul iernii razele soarelui nu mai sunt la fel de puternice, iar bronzul din vară s-a cam diminuat, acum se pot folosi toate lungimile de undă în tratamentele cu ajutorul laserului. Astfel, acestea pot fi o soluție optimă în această perioadă!

De ce este iarna un fel de golden hour când vine vorba de tratamentele cu LASER?

Dr. Andrei Martin, director medical al Clinicilor Medispa, ne explică acest lucru. Impulsul de lumină LASER are în vizor zonele cu pigment (de ex. petele pigmentare sau leziuni vasculare). Pielea bronzată poate absorbi această lumină în locul acestor zone cu pigment, intervenind astfel în mod negativ în eficiența tratamentelor cu ajutorul laserului. Astfel, ne explică Dr. Andrei Martin, paloarea pielii specifică iernii devine un context ideal pentru a începe procedurile cu laser.

5 imperfecțiuni ale pielii ce pot fi tratate cu ajutorul laserului

În ce situații putem opta pentru astfel de proceduri? Iată 5 imperfecțiuni ale pielii ce pot fi tratate cu ajutorul laserului.

1. Cicatrici

Medicina estetică și progresele realizate în domeniu au dus la găsirea mai multor soluții pentru tratarea cicatricilor, o problemă atât de greu de abordat în trecut. Ce tipuri de laser sunt mai eficiente în cazul cicatricilor? Dr. Andrei Martin ne menționează laserele fracționale cu dioxid de carbon. Acestea nu afectează pielea din jurul zonei cicatrizate, funcționând la o adâncime precisă în fragmente de piele și acționând o distrugere țintită. Țesutul distrus este apoi înlocuit cu un țesut sănătos. Acest proces de vindecare se poate întinde pe o perioadă de până la 6 luni. Procedura în sine are un timp de recuperare foarte scurt, între 4 – 6 zile, disconfortul fiind minim. Mai exact, procedura are loc după aplicarea unei creme anestezice, deci este o procedură nechirurgicală sigură.

2. Pete pigmentare

Cei care se confruntă cu pete pigmentare știu că uneori acestea apar chiar dacă ai luat toate măsurile de precauție: ți-ai protejat pielea, ai folosit pălării mari, etc. De ce? Pentru că inclusiv temperaturile ridicate stimulează producția de melanină, ceea ce poate duce apariția acestor pete. Tratamentul lor poate fi o provocare. Convențional, petele pigmentare se tratează cu agenți de albire și peeling-uri chimice. Dr. Andrei Martin recomandă tratamentul cu laserul fracțional cu dioxid de carbon asociat eventual cu pulsed dye laser. Laserul pătrunde suficient de profund în piele, ameliorând astfel melasma. Pentru tratarea petelor pigmentare, de obicei e nevoie de 3-4 tratamente realizate la intervale de 4-6 săptămâni. După procedură, fotoprotecția strictă este extrem de importantă!

3. Leziuni vasculare și pete roșii

„Steluțele vasculare”, cum mai sunt numite acele vase roșii, albastre sau violacee, de regulă de mici dimensiuni, ce apar adesea pe față și pe picioare, pot fi tratate eficient de laserul VBeam Perfecta. Laserul are descărcare luminoasă intensă la nivelul pielii. Lumina este apoi absorbită de vasele de sânge din derm care sunt coagulate. Ulterior, acestea vor fi golite de sânge în timpul procesului de vindecare naturală (devenind astfel puțin vizibile). Majoritatea pacienților au nevoie doar de 1-3 sesiuni, iar partea bună este că un astfel de tratament durează doar câteva minute. În cazul petelor de vin, hemangioame sau rozacee extinse, e posibil să fie nevoie de mai multe tratamente.

4. Textură neregulată și culoare neuniformă

Expunerea la soare poate cauza și acea culoare neuniformă a pielii cu care multe persoane se confruntă. În clinicile de specialitate, aceasta se tratează cu ajutorul laserului cu dioxid de carbon. Printr-o tehnologie avansată, laserul poate îndepărta straturile superioare și deteriorate ale pielii. Rezultatul e o piele fină, moale, întinerită. Procedura poate fi făcută și doar pentru anumite zone, precum zona ochilor, obrajilor sau în jurul gurii, dar și pentru toată fața.

5. Vergeturi roșii și albe

Vergeturile roșii pot fi tratate cu ajutorului laserului PDL VBeam Perfecta. Acțiunea vasculară a acestui laser reduce roșeața și stimulează producția de colagen. Pe de altă parte, vergeturile albe, mature și subțiri, se tratează cu laserul fracțional ablativ CO2. Obiectivul tratamentului cu laser este îngroșarea dermului la nivelul vergeturilor, precum și uniformizarea culorii cu pielea din jur. Tratamentul necesită 4-5 sesiuni la intervale de 4-6 săptămâni. Totodată, acestea se asociază cu un regim de îngrijire locală.